Brunel Solar Team start in Zwolle bouw zonnerace-auto Nuna 12

Foto van auteur

Wethouder Gerdien Rots start bouw Nuna 12
Foto: Raymond van Olphen

Zwolle – Het Brunel Solar Team is in Zwolle begonnen met de bouw van de nieuwe zonneauto, Nuna 12. Hiermee willen zij dit jaar de World Solar Challenge winnen. Wethouder Gerdien Rots opende afgelopen donderdag de productiehal en daarmee gaat de bouw officieel van start.

Met de Nuna 12 doet het Delftse studententeam in september mee aan de 3021 kilometer lange race door het Australische binnenland. De wedstrijd, waar meer dan vijftig internationale teams aan meedoen, wordt eens in de twee jaar in Australië gehouden. Het is de vierde keer dat het team Zwolle als vestigingsplaats kiest voor de bouw van de zonneauto. Reden voor deze keuze is partner AOC. Ze leveren onder meer de hoogwaardige harsen en koolstofvezels waarmee de buitenkant en de dragende constructie van de zonnerace-auto gemaakt wordt.

“Dit wordt drie maanden ongelofelijk hard werken, maar met elkaar gaan we het mogelijk maken,” vertelt Pepijn Theeuwes. Hij is een van de teamleden die komende drie maanden zal verhuizen naar Zwolle om daar samen met de andere teamleden de auto te produceren.

Wethouder Rots van Zwolle hielp het Brunel Solar Team op weg bij de bouw, met het symbolisch produceren van de eerste lap koolstofvezel. Rots over de start van de bouw van de Nuna 12: “We zijn trots dat ook dit jaar de bouw van de zonneauto in Zwolle plaatsvindt. Het is voor ons een belangrijke manier om technische innovaties op de kaart te zetten, en wij staan als gemeente achter de duurzaamheid pijler waar het team zich op richt.”

Het Brunel Solar Team bestaat uit achttien studenten en staat sinds september 2022 onder leiding van team captain Lennart Hessels: “De start van de bouw van de Nuna 12 is voor ons echt een mijlpaal waar we lang naar hebben uitgekeken. Na een intensieve voorbereidingsperiode kunnen we nu echt van start. Deze fase brengt weer nieuwe uitdagingen met zich mee, want de bouw vindt dan wel plaats in Zwolle, maar de andere helft van het team werkt door in Delft. Met elkaar werken we toe naar een auto die nog sneller en beter is dan vorig jaar, en hopen dit mede door onze partner AOC te bereiken.”

Naar verwachting wordt de Nuna 12 eind juni onthuld. Het team vertrekt eind augustus naar Australië om zich voor te bereiden op de race die van 22 tot en met 29 oktober plaatsvindt.

Foto's 3
Brunel Solar Team start in Zwolle bouw zonnerace-auto Nuna 12 - Foto: Raymond van Olphen
Foto: Raymond van Olphen
Brunel Solar Team start in Zwolle bouw zonnerace-auto Nuna 12 - Foto: Raymond van Olphen
Foto: Raymond van Olphen
Wethouder Gerdien Rots start bouw Nuna 12 - Foto: Raymond van Olphen
Wethouder Gerdien Rots start bouw Nuna 12
Foto: Raymond van Olphen

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)