Voormalig politiebureau Luttekestraat opent binnenkort als gasloos hostel

Foto van auteur

Vlnr: Monique Schuttenbeld, Nick Dokman en Rowan van Drogen
Foto: Gemeente Zwolle

Zwolle – In hartje Zwolle staat een pand dat oorspronkelijk een bankgebouw en een politiebureau was. Het gebouw aan de Luttekestraat 35 ligt aan een van de entrees van de Zwolse binnenstad.

In 2019 heeft de gemeente Zwolle gevraagd naar ideeën om deze locatie aantrekkelijker en levendiger te maken voor de bewoners en de bezoekers van de stad. Het plan van Hostel & Bar De Basis kwam als beste uit de bus. Het vernieuwende concept met Bennies in de Basis en de experimentele functie van een hostel waren voor de gemeente doorslaggevend en passend bij de culturele ambities van de stad.

De jonge ondernemers Rowan van Drogen en Nick Dokman zijn heel enthousiast over deze plek. Ze hebben samen met de gemeente Zwolle de plannen uitgewerkt. Afgelopen week was de overdracht van de gemeente Zwolle, waarbij werd teruggekeken op een intensief en mooi proces. Wethouder Monique Schuttenbeld: “Het is super om te zien dat jonge bevlogen ondernemers een vernieuwend concept neerzetten in het Stadshart.”

De herbestemming van het gebouw was ook het moment om een stap te zetten op gebied van energiebesparing. De prachtige trap met de lichtstraten is behouden en verduurzaamd, meldt de gemeente. De voormalige politiecellen veranderden in toiletten. En dankzij de creativiteit van de horecamensen is het gelukt om de keuken volledig elektrisch te maken. Verder zijn de vloer, gevel en het dak geïsoleerd, wordt het pand verwarmd met een warmtepomp en is een gebalanceerde ventilatie toegepast. Dit pand is een van de weinige gasloze monumenten in Zwolle, aldus de gemeente, waarschijnlijk zelfs het enige.

Op 1 april gaan de deuren van het eerste hostel in Zwolle open. Meer informatie over de officiële opening volgt via de social media kanalen van Hostel & Bar De Basis.

Foto's 2
Vlnr: Monique Schuttenbeld, Nick Dokman en Rowan van Drogen - Foto: Gemeente Zwolle
Vlnr: Monique Schuttenbeld, Nick Dokman en Rowan van Drogen
Foto: Gemeente Zwolle
Voormalig politiebureau Luttekestraat opent binnenkort als gasloos hostel - Foto: Gemeente Zwolle
Foto: Gemeente Zwolle

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)