Winst voor Berkum in cruciaal duel met Flevo Boys

VV Berkum

Zwolle – Op een nat en winderig Sportpark Ervenbos in Emmeloord heeft Berkum zaterdag in een moeizame wedstrijd verdiend met 0-2 gewonnen van concurrent Flevo Boys. De eindstand was een goede weergave van de krachtsverhoudingen in dit ‘kelderduel’.

Een matige wedstrijd met aan beide zijden veel balverlies en foute passes, waar de harde wind dwars over het veld ook debet aan was. Berkum-trainer Arno Hoekstra: “Een lastige wedstrijd mede door de weersomstandigheden. We hadden Flevo Boys meer pijn kunnen doen via ons spel langs de zijkanten, zoals bij de eerste goal, maar dat hebben we te weinig gedaan. Al met al een moeilijke wedstrijd tegen een rechtstreekse concurrent goed afgesloten.”

Na een aarzelend begin nam Berkum in de tiende minuut aanvallend het initiatief. ‘Wingback’ Frank van den Burg ging op rechts goed door en stelde met een lage voorzet Lars Miedema in staat fraai de 0-1 binnen te tikken.

In de twintigste minuut kwam Ivar Nijboer na een zuivere dieptepass, dwars door het midden, recht op keeper Winand Quertel af. Met een gewaagde actie slaagde de keeper er echter een doelpunt te voorkomen. In deze fase van de wedstrijd werden er over weer weinig kansen gecreëerd, het spel werd rommelig met veel foute passes.

In de 38e minuut was het opnieuw Frank van den Burg die op rechts goed doorkwam en met zijn voorzet Chris van der Meulen bereikte, die echter in kansrijke positie net over kopte. Ruststand 0-1.

Na rust, met Johnsen Bacuna voor Ivar Nijboer, veranderde het spelbeeld niet veel. De wedstrijd werd in de vijftigste minuut overschaduwd door een ongelukkige botsing in het strafschopgebied, waar Alex van Hoesel met een ogenschijnlijk zware enkelblessure het slachtoffer van werd. Lars van Gerner kwam als zijn vervanger in het veld.

In de zestigste minuut gaf Bacuna een knappe pass op Chris van der Meulen, maar diens harde schot in de benedenhoek werd fraai gestopt door Winand Quertel, óók de rebound van Lars Miedema werd een prooi voor deze keeper. Flevo Boys probeerde in deze fase het tij te keren met een aantal wissels, echter zonder succes. Wel meer dreiging met hoge ballen en veel duels om de afvallende bal in dit stevige, maar sportieve duel o.l.v. scheidsrechter Robert de Wit uit Groningen.

De grootste kans voor Flevo Boys ontstond in de 68e minuut toen invaller Robin Zuidema een teenlengte tekort kwam om een mooie voorzet van collega-invaller Yander Zandbergen tot doelpunt te promoveren. Even later werd Lars Miedema vervangen door Martijn Brakke en in deze fase viel er niet veel meer te beleven.

Daar dacht Johnsen Bacuna echter anders over, want vlak voor tijd werd hij aangespeeld door Lars van Gerner. Met een mooie beweging kwam hij in een kansrijke positie en bepaalde met een hard schot in de linker benedenhoek de 0-2 en daarmee tevens de eindstand.

Een belangrijke zege waarmee Berkum, mede door de andere uitslagen, op de ranglijst is gestegen naar de elfde plaats.

Verslag: Peter Lips

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)