Zwolse jongeren kunnen in Stadkamer Centrum komen praten over alles wat ze dwarszit

Foto van auteur

Vrijwilligers van @ease
Foto: @ease

Zwolle – Zwolse jongeren kunnen vanaf april bij @ease anoniem en vrijblijvend komen praten over hun zorgen. Elke maandagmiddag kunnen ze zonder afspraak langskomen bij de hoofdvestiging van Stadkamer aan de Zeven Alleetjes.

De start van het spreekuur wordt maandagmiddag 3 april gevierd met een feestelijke kick-off. Het gratis spreekuur voor jongeren is een samenwerking van @ease en Stadkamer Zwolle. Bij @ease kunnen jongeren tussen de 12 en 25 jaar anoniem, met of zonder afspraak, binnenlopen om met andere jongeren te praten over hun zorgen. Online chatten kan ook, hoe klein of groot de persoonlijke vragen ook zijn.

Een getraind team van enthousiaste jonge vrijwilligers die goed kunnen inspelen op de zorgen die
jongeren hebben staat klaar. Op de achtergrond is er altijd een professional aanwezig die de vrijwilligers kan ondersteunen wanneer dit nodig is, of – wanneer de jongere dat wil – kan helpen de juiste ondersteuning buiten @ease te vinden.

In meerdere steden is @ease al actief. Dankzij samenwerking met verschillende lokale partners start @ease nu ook in Zwolle.

Judith Prins, projectleider @ease: “Gespreksonderwerpen kunnen heel verschillend zijn: liefdesverdriet, ouders die gaan scheiden, pesten, eetgedrag, studieproblemen, somberheid of financiële problemen. Informeel contact met een leeftijdsgenoot is een laagdrempelige stap als je je persoonlijke vragen en zorgen wil bespreken. We zochten daarbij een centrale plek waar jongeren gemakkelijk binnen kunnen lopen.”

“Door de centrale maatschappelijke rol die Stadkamer speelt in de Zwolse samenleving is dit een logische plek en de Stadkamer was direct enthousiast over deze samenwerking,” vult Diede Bongertman, programmeur Stadkamer aan. “Dagelijks zitten jongeren hier om te studeren, samen te werken of gewoon voor de gezelligheid. Opgroeien is super complex en het kan heel moeilijk zijn voor jongeren om te praten over problemen. Door de samenwerking met @ease hopen we samen de drempel om je zorgen te delen voor Zwolse jongeren te verlagen.”

Wie aanwezig wil zijn bij de kick-off of meer wil weten over @ease, is van harte welkom bij de feestelijke kick-off op maandag 3 april om 17.00 uur bij Stadkamer Centrum aan de Zeven Alleetjes 1a. Inloop is vanaf 16.30 uur. Aanmelden kan via zwolle@ease.nl.

Jongeren kunnen vanaf 17 april elke maandag tussen 15.00 uur en 18.00 uur zonder afspraak terecht bij @ease in de hoofdvestiging van Stadkamer aan de Zeven Alleetjes 1a in Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)