Het weer: Ruimte voor de zon, ook kans op buien

Foto van auteur

Park de Wezenlanden
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdag zijn buien actief boven het land. De grote vraag is hoeveel Zwolle er over zich heen krijgt. ’s Middags lijkt de kans om nat te worden het grootst. De wolken waar de buien tussen zitten, zijn niet altijd aaneengesloten.

Er is ruimte voor de zon bij een volle windkracht 4 uit het zuidwesten, later meer uit het westen. De wind is vlagerig, vooral in de buurt van buien. Een tikje onrustig weertype met een kwikstand in de middag van circa 14 graden. ‘s Morgens vroeg is het ongeveer 11 graden. ’s Avonds en ’s nachts neemt de wind af en krimpt hij naar zuidwest tot zuid. Deze winddraaiing is de voorbode van een lagedrukgebied dat op ons afkoerst. Reken maar op een kletsnatte vrijdag.

Het lagedrukgebied neemt een dik pak bewolking mee, waaruit het vrijdag langdurig gaat regenen. Ook vrijdagavond is de kans op regen nog groot. Een etmaalhoeveelheid neerslag van minstens 10 liter per vierkante meter wordt momenteel berekend voor Zwolle. Er staat wind uit zuidelijke richtingen. De temperatuur in de regen stokt bij ongeveer 12 graden.

Of zaterdag ook een compleet kleddernatte affaire wordt, valt nog te bekijken. Het lagedrukgebied tolt dan nog steeds met veel bewolking boven onze omgeving rond. Regen valt er zaterdag zeker, maar met een beetje geluk zijn er ook droge periodes.

Zwolle kan zondag opdrogen onder een blauwe lucht en veel zonneschijn. Door een koele noordoostenwind is de maximumtemperatuur 9 graden. Dat is aan de frisse kant, maar de zon maakt veel goed. Lichte vorst aan de grond ‘s nachts is niet uit te sluiten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)