Zwolse horeca organiseert groot vrijheidsfeest op Bevrijdingsdag

Foto: Peter Denekamp

Vrijheid, dat moet je vieren … dat vinden de horecaondernemers in de Zwolse binnenstad. En daarom zetten ze het centrum op 5 mei op zijn kop met een groot vrijheidsfeest. Zo’n 25 cafés hebben muziekpodia opgesteld in de binnenstad. Ook spelen er bandjes in de cafés.

De deelnemende kroegen zijn: de Belgische Keizer, Woodies, Swolsch Café, Iliana’s Taverna, Ons Café, Pandje 2.0, Kroegje, De Tagrijn, Jack’s Music Bar, Pannenkoekschip, Hap en Tapkamer, Vliegende Paard, Shotto, Café de Kuiperij, Bloopers, Bonabo Social Club, Danscafé Molly’s, The Crown, De Pul, Lunchroom Blocks, Wijnbar Oak, Café Lucky, Café de Gezelligheid, Stadsstrand Blue Bayou en Hessel’s Café.  

Vrijheid, dat is van onschatbare waarde, zeggen de horecaondernemers. De recente onrust in Europa en op vele andere plekken in de wereld benadrukt dat gevoel nog eens extra. De gezellige historische binnenstad van Zwolle is op 5 mei het decor voor deze feestelijke dag, met tijd voor een praatje, een ontmoeting, luisteren naar een liveband of een DJ. 

Bevrijdingsdag in Zwolle centrum wordt georganiseerd door Horeca Evenementen Stichting Zwolle (HESZ), waarin ruim zestig horecabedrijven uit Zwolle verenigd zijn. De HESZ organiseert zo’n vijftien tot twintig evenementen per jaar, variërend van de Bokbierintroductie tot Koningsnacht en Koningsdag, Carnaval, Rhythm & Blues Night, Straatfestival en Draadloos Straatmuzikantenconcours.  

Foto 1
Zwolse horeca organiseert groot vrijheidsfeest op Bevrijdingsdag - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)