Het weer: Wolken en wind, afnemende kans op een bui

|   Laatste wijziging

Sterrenmos
Foto: Ruben Meinten

Dinsdagochtend trekken de buien weg. Dat gaat vlot want op wolkenhoogte staat een energieke westenwind. De buienkans wordt kleiner en de overblijvende stapelwolken kunnen geen kwaad. De zon pakt ruimte tussen de wolken. Het weerbeeld boven Zwolle is beslist niet verkeerd.

Zwolle begint ‘s morgens met windkracht 4 uit het westen. In de middag bindt de wind langzaam in en later op de avond staat er nog slechts een zwak briesje. De thermometer wijst ’s morgens circa 8 graden aan, ‘s middags stopt het kwik bij 12 graden. Door de wind begint de dag voor het gevoel frisjes. Gelukkig wordt ‘s middags het aandeel blauwe lucht, met een stralende zon, steeds groter. Dat helpt voor het gevoel. We verwachten om 20.27 uur een mooie zonsondergang als afsluiting van de dag.

Dinsdagavond komt uit het zuidwesten dikke bewolking opzetten. Een storing met regen is in aantocht. Deze ziet er op de weerkaarten actief uit. Voor Zwolle wordt een regenhoeveelheid berekend van 5 tot 10 liter per vierkante meter, water dat in de nacht naar woensdag en woensdagochtend neerkomt in de stad.

Woensdagmiddag klaart het overtuigend op, maar buien lijken nog mogelijk. De wind is matig uit het zuidwesten tot zuiden, kracht 3. Het kwik klimt ’s middags naar 13 graden, we boeken lichte temperatuurwinst.

Donderdag en vrijdag hebben we lagedrukgebiedjes in de buurt. Deze voeren losse buien met zich mee, wat als voordeel heeft dat het ook vaak droog is. De zon krijgt geregeld kansen.

Na het weekend komt ons weer niet meer uit het westen maar uit het oosten. Dat heeft effect. De temperatuur in Zwolle stijgt naar een lenteachtige hoogte van zo’n 18 graden. De kans op nattigheid is gering.

Foto 1
Sterrenmos - Foto: Ruben Meinten
Sterrenmos
Foto: Ruben Meinten

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)