Organisator voorjaarskermis heeft er zin in: ‘Zes dagen kermis in Zwolle en het gaat mooi weer worden’

Kermisorganisator Pierre Benner op de Zwolse Voorjaarskermis.
Foto: Ruben Meinten

Op de Turfmarkt werken mannen zich woensdag in het zweet om de kermis op te bouwen. Veel is er nog niet te zien, het reuzenrad staat er al en de draaimolen komt voor het donker is. De kermis op de Turfmarkt kon tijdens de coronapandemie een paar jaar niet doorgaan. Tot opluchting van organisator Pierre Benner is dat achter de rug. “Ik ben blij dat het eindelijk weer kan. Zes dagen kermis in Zwolle en het gaat mooi weer worden!” 

Benner vertelt dat de eerste attracties vanuit Drachten naar Zwolle zijn gekomen. De opbouw verloopt ondanks het regenachtige weer voorspoedig. Vandaag komt de blikvanger van de kermis aan op de Turfmarkt, een 40 meter hoge zweefmolen. Vrijdagmiddag kan iedereen vanaf 15.00 uur zwieren en zwaaien onder de rook van de voormalige watertoren. “Het is echt een familiekermis,” zegt Benner. “We hebben aanbod voor jong en oud. Van Funhouse met dino’s tot botsauto’s, van zweefmolen tot trampolines voor de kids.”

Zwollenaren hoeven vrijdag hun vingers niet blauw te tellen aan de kassa’s op de kermis weet Benner. “Van 15.00 tot 23.00 uur is het Vrijdag-Mega-kortings-dag.” Woensdagmiddag om 15.00 uur bezoekt Zwolfje, de mascotte van PEC Zwolle, de kermis. Om de kermis gezellig en veilig te houden zet Benner iedere avond beveiligers in. 

Zaterdag is de kermis geopend van 13.00 – 23.00 uur, zondag van 14.00 – 22.00 uur. Maandag, dinsdag en woensdag kan je er van 15.00 – 22.00 uur terecht.

Foto's 3
De opbouw van de voorjaarskermis is in volle gang. - Foto: Ruben Meinten
De opbouw van de voorjaarskermis is in volle gang.
Foto: Ruben Meinten
Kermisorganisator Pierre Benner op de Zwolse Voorjaarskermis. - Foto: Ruben Meinten
Kermisorganisator Pierre Benner op de Zwolse Voorjaarskermis.
Foto: Ruben Meinten
Kinderen vergapen zich aan het hoge reuzenrad. - Foto: Ruben Meinten
Kinderen vergapen zich aan het hoge reuzenrad.
Foto: Ruben Meinten

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)