Het weer: Buiig tot het middaguur, daarna steeds meer zon

Huize Arnichem - Haerst
Foto: Hans Smit

Donderdagochtend trekt het zoveelste front over Zwolle. Het passeert in alle vroegte met regen en een krachtige zuidenwind. De achterkant bereikt de stad rond 6 uur ‘s morgens. De wind neemt dan wat af, maar rustig kun je het niet noemen.

Want er blijft een matige bries staan: kracht 4, nu uit het zuidwesten. En er is kans op buien. De zon moet het ‘s morgens hebben van geluksgaten tussen de wolken. Na het middaguur verandert het weerbeeld ten goede. Steeds minder buienwolken en steeds meer zonneschijn is de trend in de middag. Het kwik pendelt tussen 7 graden ’s morgens en 12 graden ‘s middags. In de avond en nacht naar vrijdag verwachten we nauwelijks bewolking.

‘s Nachts onder de heldere sterrenhemel daalt de temperatuur flink. Vrijdagochtend vroeg is er zelfs kans op berijpte grasvelden in Zwolle en misschien moet er ook een autoruit gekrabd worden. Verder is er weinig op het weer aan te merken. De zon gaat vrijdag uren maken boven de stad. Losse wolken drijven over, die de zonnestralen niet afschermen. De temperatuur stijgt ’s middags richting 15 graden en er staat een zwakke wind.

In het weekend zakt Noordzeebewolking af naar onze omgeving. Deze schermt de zon wel af, vooral op zondag volgens de huidige inzichten. Dan kan er ook een drup motregen uit vallen. Het kwik blijft duidelijk onder de 15 graden.

Volgende week gaat de temperatuur gestaag in de lift naar een lenteachtig niveau rond 18 graden. Waarschijnlijk houdt Zwolle het dagenlang droog.

Foto 1
Huize Arnichem - Haerst - Foto: Hans Smit
Huize Arnichem - Haerst
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)