Volleybalclub Zwolle heeft damesselectie voor volgend seizoen grotendeels op orde

|   Laatste wijziging

Voor het sterkste damesteam van Volleybalclub Zwolle staat zaterdag het belangrijke duel tegen VC Borne op het programma. De strijd gaat om de derde plek in de huidige competitie. Maar achter de schermen wordt hard gewerkt om de selectie voor volgend seizoen op topniveau te brengen.

Het allerbelangrijkste is op dit moment de derde plaats in de huidige competitie. Die moet zaterdag in Borne worden veiliggesteld. Ondertussen wordt ook al vooruit gekeken naar het nieuwe seizoen. Belangrijk detail is dat een groot deel van de huidige selectie blijft spelen voor VC Zwolle. Charlot Vellener, Sanne Konijnenberg, Emily Silderhuis, Jet Kok, Lara Hendricks, Lisa Nobel en Susan Schut, Tess de Vries en Yara van de Ven hebben een handtekening gezet voor nog een seizoen.

Ook komen twee nieuwe speelsters naar Zwolle. De 18-jarige Veerle Buchwald en de 20-jarige Britt Rössler komen beiden over van de kampioen in de Topdivisie, Alterno Apeldoorn. Hierdoor is de selectie voor hoofdtrainer Pascal Veneman voor het seizoen 2023-2024 al elfkoppig.

Vijf speelsters vertrekken. Kim de Wild, Daantje Vennik, Sanne Wagener en Nicole van de Vosse. Ook aanvoerder Nynke Hofstede heeft te kennen gegeven weg te gaan.

”Het is mooi dat we een groot deel van het huidige team in Zwolle hebben kunnen vasthouden en dat we twee talentvolle speelsters hebben kunnen vastleggen,” zegt oefenmeester Veneman. “Daarmee hebben we een solide basis, die we de komende tijd nog gaan uitbouwen.” De damesselectie is nog op zoek naar goede aanvullingen op de middenpositie en een nieuwe assistent-trainer.

Foto 1
Volleybalclub Zwolle heeft damesselectie voor volgend seizoen grotendeels op orde

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)