Cricket Club Zwolle verhuist naar Stadshagen

Foto: Ruben Meinten

Op de voetbalvelden van CSV’28 worden momenteel werkzaamheden verricht. Omwonenden in Stadshagen zullen dit hebben gemerkt. De werkzaamheden zijn voor de komst van Cricket Club Zwolle, die verhuist van sportpark Marslanden naar sportpark Stadshagen.

De afgelopen drie seizoenen deelde CC Zwolle de velden met voetbalclub SV Zwolle en de rugbyclub Zwolle. Door de groei van vooral de rugbyvereniging moest CC Zwolle op zoek naar een andere accommodatie. Die werd gevonden bij CSV’28, dat de cricketers met open armen heeft ontvangen. Cricket Club Zwolle heeft inmiddels zo’n dertig leden, afkomstig uit onder andere Nederland, Zuid-Afrika, India, Pakistan, Sri Lanka en Afghanistan.

In Nederland is cricket niet zo bekend, hoewel ons land het op wereldniveau niet slecht doet. In februari plaatste Oranje zich voor het WK in Australië van volgend jaar. Bekende Nederlandse cricketfanaten zijn onder anderen cabaretier Erik van Muiswinkel, programmamaker Matthijs van Nieuwkerk en Ziggo-sportverslaggever John van Vliet.

Het cricketseizoen begint eind deze maand en duurt tot begin september. CC Zwolle heeft twee teams in de nationale competitie, spelend in de tweede en de derde klasse van de Koninklijke Nederlandse Cricketbond. Bijna elke zondag zal een team actief zijn op de velden van CSV’28. Ook zijn er twee avonden in de week trainingssessies.

Dat heeft nauwelijks invloed op de parkeerdrukte, aldus CC Zwolle in een persbericht. “Maar het kan wel gevolgen hebben voor het parkeren van omwonenden in het algemeen,” waarschuwt de cricketclub. “De harde bal waarmee wordt gespeeld kan immers het veld uit worden geslagen en op het parkeerterrein terechtkomen.” De cricketclub adviseert dan ook om zeker tijdens wedstrijden geen auto’s dicht bij het veld te parkeren.

Foto 1
Cricket Club Zwolle verhuist naar Stadshagen - Foto: Ruben Meinten
Foto: Ruben Meinten

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)