Bevrijdingsconcert Grote Kerk: Een filmvertoning met muziekstukken gespeeld door Harmonieorkest de Bazuin 

Ter illustratie
Foto: Peter Denekamp

Harmonieorkest de Bazuin geeft aankomende zaterdag een bijzonder Bevrijdingsconcert in Academiehuis de Grote Kerk Zwolle. Een filmvertoning vormt de rode draad, het publiek wordt door de muziek en de beelden meegevoerd in de angst van oorlog, de hoop op bevrijding en het vieren van vrijheid.

Gedurende de speciaal gemaakte film worden er diverse muziekstukken gespeeld door het orkest. Zo staan onder meer ‘Schindler’s List’, ‘To My Country’ en de ‘Song of Freedom’ op het programma. De volksliederen van Nederland en Canada ontbreken uiteraard niet. Jos Pijnappel arrangeerde voor dit concert ‘Het Zwols Bevrijdingslied’.

Ook stadsdichter Bauke Vermaas, zangeres Toos Ligtenberg, de mannen dubbelkwartet Double Four en violist Jeroen Bijlsma werken mee aan het Bevrijdingsconcert. In de kerk worden gedichten tentoongesteld van basisscholieren uit Zwolle en de stadsdichter zal het winnende gedicht voorlezen.

Dit project is mede tot stand gekomen met steun vanuit het Fonds Amateurkunst Zwolle, Stichting tot Algemeen Nut Zwolle, Prins Bernhard Cultuurfonds en Fonds voor Cultuurparticipatie.

Het concert start om zaterdag 22 april om 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 uur. Toegangskaarten kosten 12,50 euro per stuk, deze zijn online te bestellen.

Foto 1
Ter illustratie - Foto: Peter Denekamp
Ter illustratie
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)