In de strijd om kampioenschap doet CSV’28 wat het moet doen, winnen van Ulu Spor

Foto: Justin Sangers

Zaterdag speelde CSV’28 uit tegen FC Ulu Spor. Voor de club uit Stadshagen bekend terrein, Ulu Spor speelt op nagenoeg delfde plek aan de Luttekeweg als CSV’28 in het verleden deed.

Na de misstap, vorige week tegen Reaal Dronten, begon CSV’28 met veel druk op de bal. Ulu Spor hanteerde, gesteund door de krachtige rugwind, de lange bal. En dat leverde na vijf minuten voor hen de eerste kans op toen Harun Kafali oog in oog kwam met CSV-doelman Ruben van Dijk. De keeper bleef koel en hield zijn doel schoon.

Na tien minuten was het de beurt aan CSV’28. Uit een kort genomen hoekschop bracht Anthony Chang zich met een fabuleuze actie in positie. Ook zijn poging bleef zonder succes. Gaandeweg kreeg CSV’28 meer grip op het duel, echter leverden de pogingen van Jay Frederiks, Anthony Chang en Thomas Smedema hoogstens een hoekschop op.

Na een half uur dreigde Ulu Spor te scoren, Jeremias Luhukay wist dat te voorkomen met een goede ingreep. Daarna kwam CSV’28 op 0-1 voorsprong dankzij een doelpunt van Jon Lieben. In de eerste helft kregen de oranjehemden nog een kans. Een vlot lopende combinatie tussen Jay Frederiks en Jon Lieben leverde een hoekschop op. Ulu Spor kreeg de bal niet goed weg en van afstand kon Mitchel Boer aanleggen. Zijn schot ging maar net naast.

CSV’28 begon na de thee slordig. Dat leverde kansen op voor Sertac Yilmaz en Harun Kafali. Ulu Spor nam in die periode even het initiatief, speelde offensiever en dat bood CSV’28 kansen. Na twintig minuten nam Jorn Weijer de plek op het middenveld over van de moegestreden Jay Frederiks. Daarna daarna trok CSV’28 de wedstrijd naar zich toe. Een lastig schot van Thomas Smedema werd door Ulu Spor tot een hoekschop verwerkt. Het leverde CSV weinig op, verdediger Tristan Kerkhof kopte de genomen cornerbal over.

Ook Ulu Spor wisselde en ging steeds fysieker spelen zonder daarbij heel gevaarlijk te worden. Daar zorgden Mitchell de Wit en Jeremias Luhukay wel voor. Tien minuten voor tijd maakte Sam Weggemans aan alle onzekerheid een einde door 0-2 te scoren. Even voor het einde leek het nog mooier te gaan worden voor de uitploeg, maar Jon Lieben schoot in het zijnet.  

De spanning om het kampioenschap in de vierde klasse blijft. ‘s-Heerenbroek won zaterdag met 7-1 van Zalk. Het verschil tussen koploper CSV en ‘s-Heerenbroek is slechts een punt. Het belooft aankomende zaterdag een spannende wedstrijd te worden als ‘s-Heerenbroek naar Sportpark de Verbinding komt. De beide ploegen gaan dan, om 15.00 uur, de strijd met elkaar aan.  

Door: Justin Sangers

Foto's 3
In de strijd om kampioenschap doet CSV’28 wat het moet doen, winnen van Ulu Spor - Foto: Justin Sangers
Foto: Justin Sangers
In de strijd om kampioenschap doet CSV’28 wat het moet doen, winnen van Ulu Spor - Foto: Justin Sangers
Foto: Justin Sangers
In de strijd om kampioenschap doet CSV’28 wat het moet doen, winnen van Ulu Spor - Foto: Justin Sangers
Foto: Justin Sangers

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)