Het weer: ’s Ochtends wat lichte regen, later op de avond kans op een bui

Milligerlaan
Foto: Ruben Meinten

Donderdag doemt vanuit het oosten een lagedrukgebiedje op. Dat betekent een weersverslechtering in de vorm van bewolking en neerslag. ‘s Morgens wordt er eerst wat lichte regen of motregen op Zwolle gedropt. In de middag zijn de wolken dunner en komt de zon soms door.

Meer regen bereikt de stad in de loop van de avond en in de nacht naar vrijdag. De nachtelijke regen valt uit buienzones die er smal uitzien op de weerkaarten. Ze kunnen dus ook rakelings langs Zwolle scheren en dan stelt de neerslag weinig voor. Het kwik varieert donderdag van ongeveer 6 graden ‘s morgens vroeg tot zo’n 13 graden in de middag. De oosten– tot noordoostenwind doet flink mee: een volle windkracht 3, boven open gebied kracht 4.

Vrijdag slepen buien achter het lagedrukgebiedje aan. De hele dag is er kans op losse buien, in de middag laten ze de meeste regen los. De zon moet het hebben van wakken in de wolkenpartijen. De middagtemperatuur stijgt dankzij een aanvoer van lucht uit het oosten tot zuidoosten naar maar liefst 17 à 18 graden. Tot er een bui valt, want dan dipt de temperatuur.

In het weekend lijkt de kans op 20 graden verkeken. De meeste weermodellen blijven eronder. Het weer is onbetrouwbaar door storingen die vanuit het zuidwesten op ons af kachelen. Zowel zaterdag als zondag is de kans groot dat Zwolle een bui over zich heen krijgt.

Foto 1
Milligerlaan - Foto: Ruben Meinten
Milligerlaan
Foto: Ruben Meinten

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)