Eric Milton geeft Herdenkings- en Bevrijdingsconcert in Zwolle: ‘Een eer om samen met 80+ koor van Driezorg te mogen optreden’

Eric Milton tijdens het Bevrijdingsconcert in 2022.
Foto: Ingezonden foto

De Zwolse tenor Eric Milton verzorgt komende week twee speciale concerten in de Plantagekerk. Donderdagavond, na de herdenking bij het centraal oorlogsmonument in het Ter Pelkwijkpark, wordt het eerste deel van een muzikaal tweeluik gehouden in de nabijgelegen kerk. Het tweede deel volgt een dag later op Bevrijdingsdag.

Het concert op 4 mei staat in het teken van herdenken. Milton wordt hierbij op piano begeleid door Ruben Tekelenburg en violiste Lonne Pondman. Op het repertoire staan onder meer songs van Puccini, Donizetti en Schindler’s List. 

Op Bevrijdingsdag vindt er een uniek muzikaal onthaal plaats. Onder begeleiding van de Zwolse pianist Rik Elings worden alle vijftien coupletten van het Wilhelmus ten gehore gebracht. Naast Milton en Elings schitteren Lonne en Liza Pondman en sopraan Catharina Jansen op het podium. Ook maakt een bijzonder zangkoor van Driezorg Rivierenhof haar opwachting.

De jongste zangeres van het koor is 80 jaar en de oudste zanger is de leeftijd van 90 jaar gepasseerd. Eric Milton is enthousiast over deze samenwerking. “Het is een eer om met dit 80+ koor te mogen optreden,” aldus Milton. De presentatie van beide concerten is in handen van Annemarie Bührs. 

Het muzikale Tweeluik Herdenkings- en Bevrijdingsconcert 2023 wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van de Nationale Viering van de Bevrijding Overijssel en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Het Herdenkingsconcert 2023 begint 4 mei om 21.00 uur. Op 5 mei volgt het Bevrijdingsconcert 2023 om 11.00 uur. De beide, gratis toegankelijke concerten worden gehouden in de Plantagekerk aan het Ter Pelkwijkpark.

Foto 1
Eric Milton tijdens het Bevrijdingsconcert in 2022. - Foto: Ingezonden foto
Eric Milton tijdens het Bevrijdingsconcert in 2022.
Foto: Ingezonden foto

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)