SP blijft op de kleintjes letten en steunt stakende medewerkers bij distributiecentrum van Albert Heijn

De Zwolse afdeling van de SP steunt de stakers bij het distributiecentrum van Albert Heijn.
Foto: Eduard van Scheltinga

De SP spreekt steun uit voor de medewerkers bij het distributiecentrum van Albert Heijn in Zwolle. Dat deed de partij maandag op de stakingsbijeenkomst bij het DC van de grootgrutter. FNV en CNV organiseren naar eigen zeggen de grootste staking die er in veertig jaar in het distributiecentrum is geweest.

“De kosten voor het leven stijgen gigantisch. Maar Albert Heijn beknibbelt nu op haar medewerkers, terwijl ze hun aandeelhouders maar liefst 979 miljoen euro aan winst uitkeren. Wij steunen de medewerkers van Albert Heijn,” aldus Eduard van Scheltinga.

Hoewel het vervelend is voor de klanten in de winkel, is het volgens de SP een goede zaak dat de medewerkers opstaan. De SP stelt dat het in ieders belang is dat de medewerkers goed beloond worden. Van Scheltinga: “Het is goed om te zien dat vaste krachten, deeltijders en Poolse uitzendkrachten de handen ineenslaan en massaal opstaan tegen deze verslechtering. Zij maken de winsten, maar zien daar in het loonbod van Albert Heijn niks van terug.”

Volgens de SP brengen de grote kostenstijgingen veel mensen in de problemen. Zonder structurele ingrepen vreest de SP voor problemen in de samenleving. De partij stelt dat de groeiende ongelijkheid een steeds urgenter probleem wordt. Van Scheltinga: “Er wordt gezegd dat iedereen er momenteel wat op achteruitgaat. Maar dat geldt niet voor de ontvangers van winstuitkeringen. Het is bizar dat in een van de rijkste landen in de geschiedenis van de mensheid de rijen voor de voedselbank groeien. Dat moet anders.”

De stakingsbereidheid onder de medewerkers neemt in de tweede week van de acties verder toe. Volgens RTV Oost doen er verhalen ronde over intimidatie van parttimers en buitenlandse arbeidskrachten.

Foto 1
De Zwolse afdeling van de SP steunt de stakers bij het distributiecentrum van Albert Heijn. - Foto: Eduard van Scheltinga
De Zwolse afdeling van de SP steunt de stakers bij het distributiecentrum van Albert Heijn.
Foto: Eduard van Scheltinga

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)