Freek en Hella de Jonge wonen vertoning ‘Het Atelier: Portret van Hella’ bij in Fraterhuis

Het Atelier: Portret van Hella is zaterdag te zien in Filmtheater Fraterhuis.
Foto: Filmtheater Fraterhuis

Aankomende zaterdag is de exclusieve vertoning van de documentaire ‘Het Atelier: Portret van Hella’ over Hella de Jonge te zien in Filmtheater Fraterhuis. De docu is geregisseerd door Freek de Jonge. Hella en Freek de Jonge zijn bij deze voorstelling aanwezig en zullen na afloop vragen van het publiek beantwoorden.

Het portret van oma Lientje dat prominent in de woonkamer hing, heeft Hella de Jonge al vroeg doen beseffen dat daar een groot verdriet achter schuilging. Geen wonder dat juist dat schilderij het uitgangspunt is geworden van een documentaire over liefde en creatieve veerkracht.

Tijdens de lockdown trok Hella zich terug in haar atelier om haar oude liefde op te pakken: het schilderen. Wat ooit op de Gerrit Rietveld Academie was misgegaan, is in twee jaar tijd opgebloeid tot een eigen stijl met persoonlijke verhalen. Dagelijkse wandelingen, met haar man Freek, over de Joodse Begraafplaats voorzien dit verhaal van een verrassende context.

In ‘Het Atelier’ voert Hella gesprekken met vrienden en vriendinnen, haar vader, een vitaliteitsprofessor en een vormgever. Freek de Jonge heeft er een verhaal uit gedestilleerd en samen met Hella de opnames vormgegeven. Langzaam krijgt de kijker een beeld hoe ze keer op keer het elan vond om teleurstelling en kwetsuren te overwinnen en om te buigen naar het scheppen van een gevarieerd oeuvre.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website of aan de kassabalie van het Fraterhuis. Voor deze voorstelling gelden aangepaste tarieven. De vertoning begint zaterdag 13 mei om 14.00 uur in de filmzaal van Het Fraterhuis aan de Blijmarkt.

Foto 1
Het Atelier: Portret van Hella is zaterdag te zien in Filmtheater Fraterhuis. - Foto: Filmtheater Fraterhuis
Het Atelier: Portret van Hella is zaterdag te zien in Filmtheater Fraterhuis.
Foto: Filmtheater Fraterhuis

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)