Het weer: Veel regen

|   Laatste wijziging

Diezerpoortenplas
Foto: Hans Smit

Dinsdag zijn regenjas en paraplu geen overbodige luxe in Zwolle. Het gaat regenen en dat blijft het urenlang doen. ‘s Morgens zijn er nog droge perioden, vanaf het middaguur kun je dat wel vergeten. Een front trekt vanuit het westen over de stad, met achterlating van veel regenwater.

In de middag gaat het alleen maar harder gieten en in de avond regent het er nog steeds lustig op los. Berekend wordt een etmaaltotaal van ongeveer 15 liter per vierkante meter. De neerslag komt uit een dik grijs wolkenpakket dat traag over het land schuift. De zon heeft dinsdag het nakijken achter de regenwolken. Echt koud is het niet, 15 tot 17 graden in de middag. De wind is zwak tot matig en komt uit zuidelijke richtingen. Ook in de eerste helft van de nacht naar woensdag is het nog kletsnat.

In de tweede helft van de nacht bereikt de achterkant van het front Zwolle. De droge perioden worden langer dan de natte. Woensdag bevindt zich nog wel buiigheid boven het land, vermoedelijk met het accent op de zuidelijke helft. Onder veel bewolking zit het kwik bij 15 graden aan zijn max. De zwakke wind is gedraaid en komt uit westelijke richtingen.

Tot en met vrijdag is de kans op wisselvallig weer met vrij veel bewolking groot in Zwolle. Het wordt aan het einde van de week warmer, waarmee we bedoelen dat het kwik weer richting 20 graden gaat. Die temperatuur wordt in het weekend verwacht. De zon gaat dan meer uren maken boven de stad.

Foto 1
Diezerpoortenplas - Foto: Hans Smit
Diezerpoortenplas
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)