Artsen en verpleegkundigen van Isala en Ambulance IJsselland rennen door Zwolle voor het goede doel

|   Laatste wijziging

Hardlopers van Isala en ambulancedienst voor de start van SGOrun 2021 bij het Isala in Zwolle.
Foto: Peter Denekamp

Je ziet het niet vaak, hardlopers in een lange witte jas, maar zaterdag 27 mei zijn ze weer te zien in Zwolle. Artsen van de spoedeisende hulp van het Isala lopen dan weer mee met de jaarlijkse SGOrun. 

Ze doen dat samen met doktersassistenten en verpleegkundigen van het ziekenhuis en Ambulance IJsselland. Het doel van de sponsorloop is het zoveel mogelijk geld inzamelen voor het Spoedeisende Geneeskunde Onderzoeksfonds (SGO).

In tegenstelling tot eerdere edities van de SGOrun rennen de artsen en verpleegkundigen niet in een estafette van ziekenhuis naar ziekenhuis. “We blijven dit jaar in Zwolle,” zegt Lynn Kemper, arts-assistent in opleiding bij het Isala. “We zijn nog bezig met de routes, die zijn nog niet honderd procent af.”

Wat al wel bekend is dat er drie verschillende routes komen. Een parcours van 5 kilometer, eentje van 7,5 kilometer en de meest ervaren lopers kunnen zich in het zweet rennen op de 10 kilometer.

Steun met donatie

De mannen en vrouwen in het wit gaan hardlopen omdat er veel geld nodig is voor onderzoek op het gebied van de spoedeisende geneeskunde. Iets waar iedereen uiteindelijk profijt van heeft. Ze zoeken daarom nog mensen die de hardlopers willen steunen met een donatie. Het team van Isala kan gesteund worden via de website van de SGOrun. De hardlopers van Isala kunnen al rekenen op donaties van bedrijven uit de regio. 

Zwolse middenstanders hebben diverse prijzen beschikbaar gesteld voor een loterij, die wordt gehouden onder het SEH-personeel. Ook deze opbrengst gaat naar het SGO.

Op zaterdag 27 mei gaan de lopers om 10.30 uur van start vanaf het plein achter het Isala ziekenhuis. In de dagen voor de SGOrun en op de dag zelf plaatsen de mensen van de SEH stories op hun Instagram zodat iedereen ze kan volgen. 

Foto's 2
Hardlopers van Isala en ambulancedienst voor de start van SGOrun 2021 bij het Isala in Zwolle. - Foto: Peter Denekamp
Hardlopers van Isala en ambulancedienst voor de start van SGOrun 2021 bij het Isala in Zwolle.
Foto: Peter Denekamp
In lange witte jassen rennen de artsen van Isala door Zwolle. - Foto: Peter Denekamp
In lange witte jassen rennen de artsen van Isala door Zwolle.
Foto: Peter Denekamp