Kunstfestival Hattem met bomvol programma

Foto van auteur

Melkmeisje van Vermeer
Foto: Kunstfestival Hattem

Schilders, keramisten, beeldhouwers, illustratoren, hout-, textiel- en papierkunstenaars, dichters en kunstfotografen. Ze komen allen op zaterdag naar het Kunstfestival Hattem om hun werk te presenteren.

De kunstenaars dagen je ook uit om zelf technieken te proberen en mee te doen aan diverse workshops. Straattheater en muziek in de binnenstad van Hattem maken dit een gezellig dagje uit voor iedereen. Bezoekers kunnen behalve kunst op kramen ook een honderdtal kunstwerken op en achter etalageruiten bekijken. Deze werken zijn nog tot en met 29 mei als kunstroute te bewonderen.

Wie zelf zijn of haar creatieve handen uit de mouwen wil steken, kan meedoen aan diverse workshops. Zoals beeldhouwen, met een 3D-pen de hoofdpersoon uit je favoriete boek vormgeven of een kunstwerk van 10 bij 10 centimeter maken. Of kom experimenteren met linosnede of papiercollages en leer verschillende graffiti skills. Er is volop te doen.

Zelf een cigar box gitaar maken kan ook. Dit muziekinstrument is begin 1900 uitgevonden door de arme bevolking in de Mississippi-delta, die geen geld had voor een gewone gitaar. Van sigarendozen en bezemstelen bouwden ze zelf hun gitaren. Met deze instrumenten maakten ze muziek die we nu kennen als the blues.

Op zaterdag in Hattem kun je zelf dit oeroude snaarinstrument maken. Voor kinderen tussen 8 en 12 jaar is er van 11.00 tot 12.00 uur een workshop en voor volwassenen van 12.15 tot 14.45 uur. Ook leer je na afloop een aantal vette blues en rock licks te spelen. Opgave vooraf of je links- of rechtshandig bent is noodzakelijk in verband met de voorbereiding van de instrumenten. Aanmelden kan via bighouse1@kpnplanet.nl.

Jezelf laten vereeuwigen als een personage uit een Vermeer schilderij. Dat kan ook op het Kunstfestival Hattem. Er is kleding voor zowel kinderen als volwassenen om op de foto te gaan als bijvoorbeeld het Melkmeisje of als het Meisje met de Parel. Gehuld in historische kledij en met accessoires kenmerkend van de schilderijen breng jij deze legendarische kunsticonen tot leven.

Kijk op de website van Hanzestad Hattem en ontdek het volledige kunstfestivalprogramma op zaterdag 20 mei in de binnenstad van Hattem.

Foto's 2
Melkmeisje van Vermeer - Foto: Kunstfestival Hattem
Melkmeisje van Vermeer
Foto: Kunstfestival Hattem
Gitaren gemaakt van sigarendozen - Foto: Kunstfestival Hattem
Gitaren gemaakt van sigarendozen
Foto: Kunstfestival Hattem