Supermarkt en woningen in Diezerpoort ontruimd na lekkage kooldioxidegas 

Foto van auteur

Door werkzaamheden in het magazijn van de Plus-supermarkt kwam een flinke hoeveelheid kooldioxide vrij.
Foto: Peter Denekamp

Bij werkzaamheden in het magazijn van de Plus-supermarkt aan de Vechtstraat is dinsdag een kooldioxide-leiding gesprongen. Een flinke hoeveelheid van het gas, dat als koudemiddel voor de koelinstallatie wordt gebruikt, kwam daardoor vrij. De brandweer ontruimde de supermarkt en de bovenliggende appartementen.

Omstreeks 16.10 uur rukte de brandweer met spoed uit naar de supermarkt aan de Vechtstraat. Het gas is gevaarlijk omdat het in afgesloten ruimtes de zuurstof verdrijft. Klanten en medewerkers moesten de winkel verlaten. Ook de bewoners van de appartementen boven de supermarkt werden op tijd gewaarschuwd door de brandweer.

“Twee mensen gaven te kennen enige gezondheidsklachten te hebben door het inademen van het gas,” zegt Jan Wittenberg, woordvoerder van de brandweer IJsselland. “Een ambulance is zonder spoed ter plaatse gekomen om hen na te kijken. Geen van beiden hoefde mee naar het ziekenhuis.”

De brandweer heeft metingen uitgevoerd in de supermarkt en het magazijn. Nadat er geen gevaarlijke concentraties meer werden gemeten gaf de brandweer de supermarkt en woningen weer vrij.

Foto's 3
Door werkzaamheden in het magazijn van de Plus-supermarkt kwam een flinke hoeveelheid kooldioxide vrij. - Foto: Peter Denekamp
Door werkzaamheden in het magazijn van de Plus-supermarkt kwam een flinke hoeveelheid kooldioxide vrij.
Foto: Peter Denekamp
De supermarkt werd tijdelijk ontruimd vanwege het vrijgekomen gas. - Foto: Peter Denekamp
De supermarkt werd tijdelijk ontruimd vanwege het vrijgekomen gas.
Foto: Peter Denekamp
De bewoners van de appartementen boven de supermarkt staan op straat na de ontruiming door de brandweer. - Foto: Peter Denekamp
De bewoners van de appartementen boven de supermarkt staan op straat na de ontruiming door de brandweer.
Foto: Peter Denekamp