Berkum haalt na rust alles uit de kast en wint Districtsbeker

|   Laatste wijziging

Archieffoto
Foto: Hans Smit

“De eerste helft was moeizaam, toen zaten we niet lekker in de wedstrijd. Maar daarna stonden we verdedigend beter en vonden we ook de aansluiting met onze aanval. Toen konden we gas geven,” stelt Berkumtrainer Arno Hoekstra tevreden vast. “Mooi dat we in zo’n toch moeilijk seizoen zo’n prijs kunnen halen!”

Berkum heeft in Harderwijk door een 1-3 winst tegen tweedeklasser Veensche Boys beslag gelegd op de Districtsbeker Oost. De Zwollenaren hadden in het eerste bedrijf van de finale een flinke kluif aan het uitstekend spelende Veensche Boys, dat met een 1-0 voorsprong de rust in ging, maar na de hervatting draaide Berkum de zaken helemaal om.

Veensche Boys liet direct zien absoluut geen plankenkoorts te hebben en de ploeg uit Nijkerkerveen gaf aanvallend al snel enkele flinke waarschuwingen af, waarbij Berkum nog met de schrik vrijkwam. Na krap een kwartier sloeg de Gelderse equipe echter toe. De snelle en steeds gevaarlijke Tom van Donselaar lepelde de bal over Berkum-doelman Huib Veurink en hoewel Robert Talens nog trachtte redding te brengen constateerde de arbitrage dat de bal over de Zwolse doellijn was geweest: 1-0.

Nauwelijks een minuut later leek Berkum de zaak weer recht te trekken via een combinatie van Johnsen Bacuna en Martijn Brakke, maar de lat van het Veensche Boys-doel lag een snelle gelijkmaker in de weg. Berkum kwam na een minuut of twintig wat beter in het spel, maar was onzorgvuldig in de afwerking en Veensche Boys bleef gevaarlijk via vooral Van Donselaar.

Na rust draaide Berkum de zaken echter direct om. Een minuut na de aftrap scoorde Martijn Brakke, na een prima voorbereiding en een lage voorzet van Chris van der Meulen, fraai de 1-1 en dat hielp de Zwolse vierdedivisionist in het zadel. Direct na de gelijkmaker liet Bacuna een kans liggen, maar de Berkumspits liet even later zijn klasse zien. Na een lange pass nam Bacuna de bal prima mee, waarna hij met een fraaie beweging doelman Jordy Deckers passeerde: 1-2.

Vijf minuten later besliste Berkum het duel en wéér was het Bacuna die de trekker overhaalde. Brakke zorgde bij een messcherpe Berkumaanval voor prima inleidend werk en bediende Bacuna, die attent en slim de 1-3 op het scorebord bracht.

Bij Veensche Boys lekte het geloof er zienderogen uit en hoewel de ploeg van trainer Erik Assink er nog een slotoffensief uitperste kwam de Zwolse zege niet meer in gevaar. Er werd een aantal schoten gelost op het Berkumdoel, maar die gingen óf hoog over óf ruim naast.

Zo bleef het bij de gezien de overmacht in de tweede helft verdiende 1-3 zege voor Berkum en dat betekende de eerste Districtsbeker ooit voor de Zwollenaren: Een prachtige prijs in een seizoen waarin het de ploeg van trainer Hoekstra lang tegen heeft gezeten.

Door: Theo Kölker

Foto 1
Archieffoto - Foto: Hans Smit
Archieffoto
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)