Het weekendweer: Zaterdag droog, zondag warm en broeierig met kans op een bui

Foto van auteur

Park de Wezenlanden
Foto: Peter Denekamp

Zaterdagochtend is de zon volop actief boven Zwolle. Op de thermometer staat aanvankelijk ongeveer 9 graden, in de loop van de middag scoren we ruim 20 graden. De noordoostenwind is wat sterker dan op vrijdag: in de middag windkracht 3. Een matige bries, voldoende om het blauw-wit te laten wapperen in de stad.

Het hogedrukgebied dat de afgelopen dagen voor mooi weer zorgde, verliest invloed. Zaterdagmiddag merk je dat behalve aan een dalende barometerstand aan toenemende bewolking. De wolken schuiven binnen uit het zuidoosten, waar vochtigere lucht vandaan komt. De bewolking doet zaterdagmiddag en -avond tijdens de huldiging van PEC Zwolle nog niks. In de nacht naar zondag en zondagochtend vroeg zou het wel tot een bui kunnen komen boven de stad.

Zondag overdag stroomt vanuit het noordoosten warme lucht hierheen. De wind is zwakker dan op zaterdag. Onder een mix van zonneschijn en wolkenluchten stijgt het kwik flink. Een zomerse middagtemperatuur van 25 graden in de stad is mogelijk. In de vochtige lucht wordt het zondag broeierig. Kans op een bui ontstaat vanaf het begin van de avond. Houd je buien-app in de gaten.

Maandag is het nog steeds broeierig. De kans op een bui is nog groter, vooral in de middag en avond. Vanaf dinsdag knapt het weer op, dankzij opbouwende hogedruk boven onze omgeving. De kans op regen neemt in de nieuwe week sterk af. De temperatuur in Zwolle ligt ‘s middags in de buurt van 18 graden.

Foto 1
Park de Wezenlanden - Foto: Peter Denekamp
Park de Wezenlanden
Foto: Peter Denekamp