Frisbeevereniging Bluefingers Ultimate organiseert open trainingen voor kinderen

Foto van auteur

Ter illustratie
Foto: Peter Denekamp

“Snel, stoer en eerlijk. Dat is Ultimate Frisbee!” Dat zegt Lisette Jansma, de secretaris van frisbeevereniging Bluefingers Ultimate in Zwolle. De teamsport wordt steeds populairder in Nederland en daarom organiseert de jeugdafdeling van de club twee open trainingen voor kinderen tussen de 8 en 16 jaar.

Ultimate frisbee is een teamsport waarbij de kinderen in kleine teams tegen elkaar spelen. Hoe ouder ze zijn, hoe groter het team en het veld wordt. Het spel wordt zonder scheidsrechter gespeeld waardoor de kinderen zelf verantwoordelijk zijn voor een goed spelverloop. “Eerlijk spelen is belangrijk in onze sport,” zegt Jansma. “De kinderen leren zo ook om samen hun problemen op te lossen.”

De jeugd van de Zwolse frisbeeclub speelt eens per maand mee in de landelijk competitie. Op dinsdagavonden trainen ze van 18.15 uur tot 19.15 uur op sportpark De Marslanden. Er wordt dan in twee groepen getraind, ingedeeld op leeftijd en niveau. De open trainingen worden gehouden op dinsdag 23 mei en 20 juni. Opgeven is niet nodig, kinderen die mee willen doen zijn van harte welkom.

Meer informatie is te vinden op de website van Bluefingers Ultimate.

Foto 1
Ter illustratie - Foto: Peter Denekamp
Ter illustratie
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)