Zwolse student is de nieuwe Landelijk Ambassadeur mbo 2023

Foto van auteur

Quillian Blom is de nieuwe Landelijk Ambassadeur mbo 2023.
Foto: Cibap

Quillian Blom, student mediavormgeving aan het Cibap in Zwolle, mag zich een jaar lang landelijk mbo-ambassadeur noemen. Vorige week maandag kreeg hij deze prijs uitgereikt door minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Robbert Dijkgraaf, tijdens het mbo Ambassadeursgala.

Samen met twee andere kandidaten hield hij zijn pitch op het podium. Van zowel de jury als het publiek kreeg Quillian de meeste stemmen waardoor hij met een ruime meerderheid de titel Landelijk Ambassadeur mbo 2023 won.

Quillian volgt de opleiding Mediavormgever en zit in het derde jaar. Het komende jaar zal hij het gezicht zijn van het mbo. Na de overwinning vertelde Quillian als ambassadeur echt een stempel te willen drukken op het mbo. “Ik ben enorm trots dat ik het komend jaar het mbo mag vertegenwoordigen,” aldus de kersverse mbo-ambassadeur. “Ik zie het als mijn taak om mbo’ers uit te dagen om trots te zijn op hun vak en de plek waar ze dat vak hebben geleerd.” 

“Wij zijn enorm trots dat Quillian de titel heeft gewonnen,” meldt Koen Schuurhuis, woordvoerder van het Cibap. “Prachtig voor onze vakschool en het hele mbo dat hij dit jaar het mbo landelijk mag gaan vertegenwoordigen.”

Foto 1
Quillian Blom is de nieuwe Landelijk Ambassadeur mbo 2023. - Foto: Cibap
Quillian Blom is de nieuwe Landelijk Ambassadeur mbo 2023.
Foto: Cibap