Benefietavond voor jongeren met kanker levert recordbedrag van 214 duizend euro op

Foto van auteur

Foto: Dwayne Maikel

De benefietavond in theater De Spiegel voor jongeren met kanker heeft het fantastische bedrag van ruim 214 duizend euro opgebracht. Maandag werd de avond georganiseerd door de Stichting Hetty Odink.

Maayke Wensink, voorzitter van Stichting Hetty Odink, overhandigde aan het eind van de avond een cheque van 214.275 euro aan de AYA Jong & Kanker Foundation. Het is een recordbedrag, dat werd opgehaald met een veiling en donaties.

De Stichting Hetty Odink geeft jaarlijks geld aan doelen gerelateerd aan kanker. Dit jaar is dat de AYA Jong & Kanker Foundation. AYA staat voor Adolescence Young Adults, jongeren van 18 tot 39 jaar die in een cruciale fase van hun leven met kanker te maken krijgen.

Zij zijn medisch gezien ‘beter’ verklaard, maar kunnen vervolgens geen hypotheek krijgen, geen kinderen krijgen, geen studie- en werkkeuzes maken, en kunnen lastig meedraaien met het sociale leven zoals zij daarvoor kenden. Met een speciaal scholingsprogramma worden AYA-zorgprofessionals opgeleid om de jongeren in de poliklinieken te ondersteunen bij deze problematiek.

Maayke Wensink: “Het is geweldig dat we met alle donateurs en vrijwilligers van deze avond ruim 214 duizend euro hebben opgehaald. Hiermee kunnen we zorgprofessionals een scholingsprogramma aanbieden waar oog is voor alle aandachtsgebieden waar de AYA mee te maken krijgt. Ik ben heel trots dat we de wijze les van mijn vader Ron Wensink, Delen = Vermenigvuldigen, tijdens deze benefietavond hebben toegepast. Samen hebben we het verschil gemaakt.”

Tijdens de benefietavond spraken jongeren over hun leven voor en na kanker. De avond werd culinair omlijst door De Librije en Henri Bloem. Muzikaal is de avond mogelijk gemaakt door onder anderen dj Hans Stroeve en Vuur & Vlam producties.

Foto 1
Benefietavond voor jongeren met kanker levert recordbedrag van 214 duizend euro op - Foto: Dwayne Maikel
Foto: Dwayne Maikel