Zangeres Karsu maakt binnenkort haar debuut in Hedon

Foto van auteur

Op vrijdag 16 juni maakt Karsu haar debuut in Hedon.
Foto: Hedon Zwolle

De beroemde zangeres en pianiste Karsu komt op vrijdag 16 juni voor een clubshow naar Zwolle. Karsu geeft optredens over de hele wereld, van de befaamde Carnegie Hall in New York tot meerdere optredens tijdens North Sea Jazz. Vorig jaar was ze al de headliner van een uitverkochte editie van Fundatie Summer Stage en nu maakt ze dan ook haar debuut in Hedon.

Karsu debuteerde in 2012 met het album Confession en wist met haar album Colors een Edison te winnen. De artieste ging uitgebreid op tour door tal van landen en werd een superster in Turkije. Karsu deed haar eerste volledige Nederlandse clubtour en stond op het punt om op wereldtournee te gaan toen de covid-19-pandemie uitbrak.

Tijdens de pandemie gaf ze vanachter haar vleugel thuis veel online concerten, verzorgde een live stream vanuit De Doelen, deed een Empty Concertgebouw Session, maakte meerdere videoclips, speelde wekenlang voor coronapatiënten in het VUmc en pakte haar hobby koken verder op. De filmpjes van Karsu’s Kitchen op YouTube hebben duizenden views en leverden haar een eigen kookprogramma op: ‘Karsu’s Turkse Keuken’ op 24Kitchen.

Ook was Karsu te zien in ‘Beste Zangers’ op NPO1. Haar talent, diversiteit en spontane persoonlijkheid werden breed omarmd door de Nederlandse kijkers. Karsu bundelde alle liedjes van Beste Zangers op een album, dat direct binnenkwam in de Album Top 100. Ook haar carrière in Turkije groeit en groeit. Ze kreeg haar eigen muzikale talkshow, die ze maakte voor de Turkse Netflix BluTv, en deed diverse uitverkochte shows.

In februari 2022 hervatte Karsu haar door de coronamaatregelen uitgestelde clubtour door Nederland, met als hoogtepunt een optreden in een uitverkocht Paradiso op 2 april vorig jaar. Tussendoor stond ze in een uitverkochte O2 in London en tourde ze twee weken door de USA. Op 25 oktober 2022 kwam een lang gekoesterd wens uit: een uitverkocht optreden in de grote zaal van Het Koninklijk Concertgebouw. Nu is het tijd om terug te keren naar Zwolle. 

De kaartverkoop voor het optreden is begonnen via de website van Hedon. Kaarten zijn ook te koop bij Plato in de Klokkensteeg.

Foto 1
Op vrijdag 16 juni maakt Karsu haar debuut in Hedon. - Foto: Hedon Zwolle
Op vrijdag 16 juni maakt Karsu haar debuut in Hedon.
Foto: Hedon Zwolle

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)