Gouden Sportkoers belicht hele jaar door Zwolse sportprestaties

Archieffoto
Foto: Hans Smit

Sporters en hun (top)prestaties worden gewaardeerd in Zwolle. Ze zijn een inspiratiebron voor velen. Daarom hebben de gemeente en SportService Zwolle een nieuwe zogenoemde Gouden Sportkoers, die voor iedereen online is te volgen.

Het Gouden Sportboek was er al jaren. Het is een begrip in de Zwolse sportwereld. Vele top- en breedtesporters hebben het Gouden Sportboek ondertekend en staan daarmee in de Zwolse sporthistorie gegrift. Maar het sporttalent in Zwolle verdient een groter podium dan alleen het Gouden Sportboek. “De waardering vanuit de stad kunnen we met deze koers veel breder delen. Het hele jaar door de prestaties belichten is fantastisch,” zegt Michiel van Willigen, wethouder Sport gemeente Zwolle.

Gouden herinnering
De Gouden Sportkoers betekent niet alleen online aandacht. Erik Schonewille, projectleider SportService Zwolle: “Ons jaarlijkse Sportcafé Zwolle brengt sportend Zwolle samen. Een mooi moment om tijdens dit event de genodigde sporters met elkaar te verbinden. Zij krijgen het Gouden Sportkoers magazine uitgereikt waarin zij hun eigen prestatie en die van mede-sporters kunnen teruglezen. Een gouden herinnering.”

De Gouden Sportkoers belicht het hele jaar door de verschillende sportprestaties door middel van film, verhalen en inspiratie via digitale kanalen, zoals een nieuw online platform Zwolle Sport en sociale media. Het slotstuk daarvan is een magazine in december. Zo is er continu aandacht voor alle (top)sportprestaties, die Zwollenaren kunnen inspireren om zelf te gaan sporten en bewegen.

Topsporters, talenten en masters
De sporters worden verdeeld in drie categorieën die mee kunnen doen in het programma van de Gouden Sportkoers: topsporters, talenten en masters.

De criteria om mee te doen zijn:

  • Geboren of woonachtig in Zwolle of uitkomend voor een Zwols sportteam.
  • Een prestatie op landelijk, Europees of mondiaal niveau.

SportService Zwolle roept de hulp in van Zwollenaren die hen op de hoogte houden van aankomende sportevents en hen attenderen op (top)sportprestaties. Het kan bijvoorbeeld gaan om een familielid, kennis of sportieve buur die in een van de drie categorieën valt. Suggesties kun je mailen naar info@sportservicezwolle.nl.

In onderstaande video licht sportwethouder Michiel van Willigen de Gouden Sportkoers toe.

Foto 1
Archieffoto - Foto: Hans Smit
Archieffoto
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)