Kind gewond bij mogelijk steekincident in Zwolse opvang Oekraïners

|   Laatste wijziging

In het bijzijn een beveiliger werd het gewonde kind geholpen om in de gereedstaande ambulance te stappen.
Foto: Peter Denekamp

Een kind is zaterdag gewond geraakt in de opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen aan de Dokter van Deenweg. Het kind raakte niet ernstig gewond, maar is wel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Rond 09.30 uur ontving de 112-meldkamer een melding over een steekincident in gebouw Vermeer aan de Dokter van Deenweg. In het voormalige kantoorgebouw worden momenteel Oekraïense vluchtelingen opgevangen. Agenten gingen met spoed ter plaatse evenals een ambulance. In de opvanglocatie waren naast de vluchtelingen meerdere beveiligers aanwezig en een coördinator van de opvang. 

Na enige tijd kwam een hinkend kind naar buiten, ondersteund door ambulancemedewerkers. In het bijzijn van enkele bewoners en een beveiliger werd het slachtoffertje geholpen om in de gereedstaande ambulance te stappen. Wat er precies in de opvanglocatie heeft plaatsgevonden is onduidelijk. De coördinator van de opvanglocatie wilde niet reageren, dit in verband met de privacy van de bewoners. Een soortgelijk geluid klinkt er bij de politie. 

“Het betrof een melding van een steekincident en een persoon raakte niet zeer ernstig gewond,” meldt Jennifer Schoorlemmer, woordvoerder van de politie Oost-Nederland. “Het incident speelde zich af achter gesloten deuren in de relationele sfeer.” De forensische recherche van de politie heeft inmiddels onderzoek gedaan in de opvanglocatie.

Foto's 3
In het bijzijn een beveiliger werd het gewonde kind geholpen om in de gereedstaande ambulance te stappen. - Foto: Peter Denekamp
In het bijzijn een beveiliger werd het gewonde kind geholpen om in de gereedstaande ambulance te stappen.
Foto: Peter Denekamp
Het voormalige kantoorgebouw Vermeer aan de Dokter van Deenweg is momenteel een opvanglocatie voor Oekraïners. - Foto: Peter Denekamp
Het voormalige kantoorgebouw Vermeer aan de Dokter van Deenweg is momenteel een opvanglocatie voor Oekraïners.
Foto: Peter Denekamp
Forensisch rechercheurs deden zaterdag onderzoek in de opvanglocatie. - Foto: Ruben Meinten
Forensisch rechercheurs deden zaterdag onderzoek in de opvanglocatie.
Foto: Ruben Meinten

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)