NS neemt extra maatregelen om overlast voor reizigers tussen Zwolle en Groningen te beperken

Archieffoto: De Sprinter naar Zwolle langs het perron in Groningen.
Foto: Peter Denekamp

Vanaf volgende week donderdag tot en met woensdag 21 juni werkt ProRail aan het spoor bij Hoogeveen. In deze periode is daardoor geen treinverkeer mogelijk tussen Meppel en Assen. Vanwege de problemen die vorig jaar ontstonden door een tekort aan bussen, zijn er dit jaar extra maatregelen genomen door NS en Arriva om de overlast voor reizigers zo veel mogelijk te beperken.

Reizigers die in deze periode rechtstreeks met de trein van Zwolle naar Groningen of van Groningen naar Zwolle willen reizen, wordt geadviseerd via Leeuwarden te reizen. De NS zet extra Intercity’s in tijdens de spits tussen Zwolle en Leeuwarden.

Tussen Meppel, Hoogeveen, Beilen en Assen rijden er bussen, ook rijden er snelbussen tussen Zwolle en Assen. Reizigers wordt geadviseerd voor vertrek de reisplanner te checken en rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 45 minuten.

Extra maatregelen
Tijdens de werkzaamheden rijden er van maandag tot en met donderdag in de spits extra Intercity’s tussen Zwolle en Leeuwarden.

Reizigers die een van de tussengelegen stations tussen Leeuwarden en Groningen als eindbestemming hebben, moeten op station Leeuwarden uitchecken bij NS en inchecken bij Arriva. Tussen Leeuwarden en Groningen zet Arriva extra lange treinen in.

Advies Zwolle – Groningen
Reis met de trein via Leeuwarden. In- en uitchecken op station Leeuwarden hoeft niet. NS zet extra treinen in: er rijdt in de spits vier keer per uur een Intercity van Zwolle naar Leeuwarden in plaats van twee per uur.

Als gevolg van de buitendienststelling rijden er ook goederentreinen en NS-treinen via Leeuwarden naar Groningen. Omdat er deels enkel spoor is tussen Leeuwarden en Groningen worden er op dat spoor een aantal treinritten van Arriva opgeheven buiten de spitsuren.

Advies Zwolle – Drenthe
NS zet bussen in die stoppen bij de stations in Hoogeveen, Beilen en Assen. Ook rijden er snelbussen tussen Zwolle en Assen. 

Werkzaamheden bij Hoogeveen
Het spoor bij Hoogeveen ligt in een bocht en daarom moeten treinen daar nu afremmen tot 80 kilometer per uur. Door verlegging van het spoor kunnen treinen straks op snelheid blijven rijden, wat zorgt voor een kortere reistijd voor de treinen tussen Zwolle en Groningen.

In 2022 startte ProRail met de werkzaamheden aan het project Spoorboog Hoogeveen. Als gevolg van materiaaltekort door corona en de oorlog in Oekraïne moesten de werkzaamheden toen uitgesteld worden. Deze maand worden de werkzaamheden afgerond.

Foto 1
Archieffoto: De Sprinter naar Zwolle langs het perron in Groningen. - Foto: Peter Denekamp
Archieffoto: De Sprinter naar Zwolle langs het perron in Groningen.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)