Het weer: Veel zon, lekker weer na een koele start

Eendrachtstraat
Foto: Peter Denekamp

Maandag start frisjes, met uitzicht op een prima middagtemperatuur. ‘s Morgens is het ongeveer 9 graden in Zwolle, in de loop van de middag is het 23 graden of iets hoger. Lekker weer. De wind zit in de noord– tot noordoosthoek en is over het algemeen zwak, in de avond mogelijk even toenemend naar matig.

De zon staat vele uren krachtig te branden boven de stad. Een vers wolkentapijt is op de Noordzee verschenen, het schuift Friesland in, maar lost onder de zon grotendeels op voordat het ons kan bereiken. De zon houdt stand boven Zwolle en het is droog.

Het weer wordt bepaald door een sterk hogedrukgebied met de kern al een hele tijd onwrikbaar bij Schotland. In de loop van de week komt het toch in beweging en schuift richting Noorwegen. Onstabiliteit uit het zuiden kruipt dan op naar het noorden.

Misschien levert dit vanaf dinsdag in het westen van Duitsland een paar buien op. De kans dat een bui afdwaalt naar Zwolle is zeer klein volgens de huidige weerkaarten. We gaan waarschijnlijk een van begin tot eind droge week tegemoet met veel zonneschijn.

Foto 1
Eendrachtstraat - Foto: Peter Denekamp
Eendrachtstraat
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)