Treinverkeer Zwolle – Lelystad hervat na brand in kurkdroge natuur, vanaf morgen luchtsurveillance boven Veluwe

|   Laatste wijziging

De spoorberm stond in bij brand in het buitengebied van Dronten, nabij de Drontermeertunnel.
Foto: Peter Denekamp

Tussen Zwolle en Lelystad-Centrum hebben dinsdagavond een uur lang geen Intercity’s kunnen rijden door een bermbrand in Dronten. Het vuur is inmiddels gedoofd en de treinen rijden weer volgens de normale dienstregeling.

Omstreeks 20.00 uur werd de brand in de spoorberm langs de Hanzelijn ontdekt. Het vuur woedde nabij de Drontermeertunnel, in het buitengebied tussen Dronten en het Drontermeer. De brandweer van Dronten werd opgeroepen om het vuur te bestrijden. Rond 21.00 uur was de bermbrand geblust.

Tijdens de bluswerkzaamheden konden Sprinters langzaam passeren. Door de snelheidsbeperking reden tijdelijk minder treinen op het traject. De NS laat weten dat ze dan Intercity’s laten vervallen omdat Sprinters op alle stations stoppen.

Kurkdroge natuur
Door de droogte is de kans op het ontstaan van berm- en natuurbranden hoog. Aan de andere kant van het Drontermeer begint de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland morgen met luchtsurveillances boven de Veluwe.

Vanuit twee vliegtuigen kunnen beginnende brandjes sneller worden ontdekt. In de droge periodes, zeker bij harde wind, kunnen deze zich snel en onvoorspelbaar ontwikkelen, aldus de veiligheidsregio.

Foto 1
De spoorberm stond in bij brand in het buitengebied van Dronten, nabij de Drontermeertunnel. - Foto: Peter Denekamp
De spoorberm stond in bij brand in het buitengebied van Dronten, nabij de Drontermeertunnel.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)