Berend en Ina Klos vieren diamanten huwelijk in Zwolle

|   Laatste wijziging

Berend (84) en Ina (81) Klos zijn 60 jaar getrouwd.
Foto: Peter Denekamp

Berend (84) en Ina (81) Klos waren vorige week zondag zestig jaar getrouwd. Wethouder Gerdien Rots ging woensdag bij het echtpaar op bezoek om ze persoonlijk te feliciteren.

Berend Klos is geboren in Rotterdam en Ina van Veen in Hoogeveen. Beiden zijn ze geboren en getogen op een schip. Berend ging naar school in Sneek en Ina in Amsterdam. De twee leerden elkaar kennen doordat hun ouders met de schepen naast elkaar lagen.

Op 28 mei 1963 trouwde het stel in Amsterdam. Ze zijn toen gaan varen op het schip ‘Brisant’. Berend en Ina hebben drie kinderen. Ze verhuisden door de jaren heen naar een steeds groter schip. 

Het echtpaar is opa en oma van acht kleinkinderen. Toen ze aan wal gingen wonen, waren de kleinkinderen nog jong. De beide grootouders hebben toen vaak opgepast en daar erg van genoten. Berend heeft vrijwilligerswerk gedaan bij De Bres en deed veel klussen bij de kerk. Ina heeft gewerkt in de winkel van Terre des Hommes.

Samen hebben ze nog jaren op de boot van de Zonnebloem en de ‘Henri Dunant’ van het Rode Kruis gevaren. Ze hielpen in de keuken en het restaurant en wisten overal de weg want ze waren immers al op alle rivieren en kanalen geweest.

Foto's 3
Berend (84) en Ina (81) Klos zijn 60 jaar getrouwd. - Foto: Peter Denekamp
Berend (84) en Ina (81) Klos zijn 60 jaar getrouwd.
Foto: Peter Denekamp
Wethouder Gerdien Rots ging bij het echtpaar op bezoek om ze te feliciteren. - Foto: Peter Denekamp
Wethouder Gerdien Rots ging bij het echtpaar op bezoek om ze te feliciteren.
Foto: Peter Denekamp
Na een leven in de binnenvaart woont het echtpaar nu aan de wal in Zwolle. - Foto: Peter Denekamp
Na een leven in de binnenvaart woont het echtpaar nu aan de wal in Zwolle.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)