Westenholterun: lopen voor Nikai 4 Life

De start van de Westenholterun vorig jaar.
Foto: Evert Smit

De Warmlopers organiseren dit jaar weer de Westenholterun. Deze editie wordt op 30 juni gehouden en heeft drie nieuwe onderdelen: Stratenteams, Bedrijvenloop en Powerwalken. Het inschrijfgeld van de Westenholterun 2023 gaat volledig naar het goede doel: de Stichting Nikai 4 Life, die onderzoek ondersteunt tegen rhabdoïde kinderkanker.

Eind 2017 verloren de oprichters van Stichting Nikai 4 Life hun 12-jarige zoon Nikai aan de gevolgen van rhabdoïde kinderkanker. Sindsdien zetten zij zich in om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker in het algemeen en rhabdoïde kinderkanker in het bijzonder. Kinderen met deze vorm van kanker hebben een zeer slechte prognose. Stichting Nikai 4 Life maakt zich sterk om dit te verbeteren.

Warmlopers is een beweging die wekelijks samen hardloopt. Sinds het ontstaan in 2007 loopt de groep elk jaar de halve marathon van Zwolle. In 2019 deden er meer dan tachtig Warmlopers mee. Wat hen samenbindt is het plezier en de passie voor hardlopen en het helpen van mensen die het veel minder getroffen hebben. In de afgelopen jaren is bijna 300 duizend euro bij elkaar gelopen voor diverse goede doelen.

Inschrijven voor de Westenholterun op 30 juni kan voor een van de volgende onderdelen: KidsRun, 4 Engelse Mijlen, de 10 kilometer, Straten- of Bedrijventeams of Powerwalken. Het inschrijfgeld gaat volledig naar Stichting Nikai 4 Life.

Foto 1
De start van de Westenholterun vorig jaar. - Foto: Evert Smit
De start van de Westenholterun vorig jaar.
Foto: Evert Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)