Man in zwart trapt ’s nachts tegen voordeur, uur later staat woning in Indische Buurt in de fik (Video)

In de vroege ochtend van zondag 30 april werd een woning aan de Timorstraat in brand gestoken.
Foto: Peter Denekamp

In de vroege ochtend van zondag 30 april heeft een man tegen de voordeur getrapt van een woning aan de Timorstraat. Ruim een uur later werd er via een kattenluikje in de achterdeur een brandbare vloeistof naar binnen gegoten. Daarna werd de woning in brand gestoken. De bewoner wist op tijd naar buiten te komen. Hij ademde rook in en werd ter controle naar het ziekenhuis overgebracht. Ook moesten meerdere omwonenden tijdelijk hun woningen verlaten.

De gewaarschuwde brandweer had de vlammen snel onder controle. “Als de brandweer niet tijdig had ingegrepen, dan had het zich kunnen ontwikkelen tot een zeer grote brand,” zegt politiewoordvoerder Henk Kremer in het opsporingsprogramma Plaats Delict van RTV Oost.

“De politie is nog bezig met het onderzoek,” dat laat Chantal Westerhoff, woordvoerder van de politie Oost-Nederland weten. “De verdachte had kunnen weten dat er op dat tijdstip mensen liggen te slapen,” zegt Westerhoff. Ook wijst ze erop dat er niet alleen mensen naast deze woning wonen, ook boven de woning bevinden zich appartementen. “Dit doen, dat nemen wij absoluut hoog op,” voegt de politieagente eraan toe.

De politie is op zoek naar een man die omstreeks 3.30 uur tegen de voordeur van de woning schopte. Hij was toen volledig in het zwart gekleed en had een capuchon over zijn hoofd getrokken. Ook is de politie op zoek naar een man die tussen 4.30 uur en 4.45 uur door de straat liep. “Dat kan een belangrijke getuige voor ons zijn,” aldus Westerhoff. De beide mannen worden opgeroepen om contact op te nemen met de politie. De politie komt ook graag in contact met mensen die meer weten over de brand. 

De brand werd op zondag 30 april omstreeks 4.45 uur door de bewoner ontdekt. De achterdeur van de woning ligt aan de Sabangstraat. De gezochte mannen en tipgevers kunnen bellen met de tiplijn via 0800 – 6070. Anoniem tippen kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.

Video 1
Video: Brandstichting in huis aan Timorstraat. Plaats Delict door RTV Oost
Foto's 2
In de vroege ochtend van zondag 30 april werd een woning aan de Timorstraat in brand gestoken. - Foto: Peter Denekamp
In de vroege ochtend van zondag 30 april werd een woning aan de Timorstraat in brand gestoken.
Foto: Peter Denekamp
Via het kattenluikje in de achterdeur, aan de Sabangstraat, werd brandbare vloeistof naar binnen gegoten. - Foto: Peter Denekamp
Via het kattenluikje in de achterdeur, aan de Sabangstraat, werd brandbare vloeistof naar binnen gegoten.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)