Het weekendweer: Zaterdag warm zomerweer, zondag tropisch

|   Laatste wijziging

Vijverbergpad
Foto: Ank Pot

In het weekend wordt Zwolle ondergedompeld in zomerweer. Het blijft droog, er staat weinig wind en het is meestal zonnig. Meestal zonnig, omdat zaterdagmorgen en –middag wat wolken passeren.

Zaterdagmiddag zijn het stapelwolken, die het zomerweer enig cachet geven. Zondag bestaat het zomerweer louter uit genadeloze zonneschijn met alleen wat sluierwolken op hoogte. Dat zuchtje wind op zaterdag komt uit westelijke richtingen, zondag uit het voorverwarmde zuiden. Beide dagen scoren we zomerse middagtemperaturen boven de 25 graden. Zondagmiddag is het tropisch: een kwikstand boven de 30 graden.

De nachten verlopen niet koud, het kwik blijft in de stad boven de 15 graden. Het is helder. ’s Avonds na 22.00 uur kun je boven de westelijke horizon de heldere planeet Venus zien, schuin rechts van de maansikkel.

In de nieuwe week komen we na lange tijd weer onder een westelijke aanvoer terecht. Het wordt minder warm. Af en toe bereikt een oceaanstoring onze omgeving in verzwakte vorm. Hogedruk trekt zich namelijk niet helemaal terug.

Maandag in de vroege ochtend lijkt een storing met regen uit het westen tot Zwolle door te dringen. Deze is waarschijnlijk alweer voorbij wanneer de meeste Zwollenaren ’s morgens wakker worden.

Dinsdag nadert een imposante stormdepressie met veel regen Schotland. Mogelijk wordt een staartje neerslag hierheen geduwd. De depressie komt bij Schotland klem te liggen. Dat levert bij ons geen storm op, misschien in de tweede helft van de week wel wisselvalligheid en nog wat koeler weer. Dit houden we in de gaten, in de volgende weerberichten op 1Zwolle.

Foto 1
Vijverbergpad - Foto: Ank Pot
Vijverbergpad
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)