Jaap Beernink neemt plek van Bert Beun over als bestuurslid Deltion College

Foto van auteur

Jaap Beernink
Foto: Lizet Beek

Jaap Beernink treedt vanaf 1 september toe als lid van het College van Bestuur van het Deltion College. Hij volgt Bert Beun op, die na ruim elf jaar bij het Deltion College, nu als bestuursvoorzitter bij de Goldschmeding Foundation werkt.

Jaap Beernink is sinds 2017 directeur-bestuurder bij Novel-T, een non-profit organisatie opgericht door de Universiteit Twente, Saxion Hogeschool, Provincie Overijssel, Twente Board en gemeente Enschede. Als non-profit organisatie richt Novel-T zich op het aanjagen en ondersteunen van ondernemerschap en het vergroten van de innovatiekracht van het bestaande MKB in de regio Oost-Nederland. Daarnaast is hij directeur van de Universiteit Twente Holding.

Beernink startte zijn loopbaan als ondernemer en was daarnaast voorzitter van een regionaal ondernemersnetwerk, lid van de Twente Board, mede-aanjager van de regionale human capital agenda en intensief betrokken bij Techleap.

“Als persoon word ik gedreven door een gezonde drang tot vooruitgang en het bereiken van resultaten met een duidelijke toegevoegde maatschappelijke waarde, zegt Jaap Beernink. “De ambitie van het Deltion College en de uitdagingen waar het mbo-onderwijs voor staat, spreken mij enorm aan. Ik zie dan ook uit naar de invulling van mijn rol als bestuurslid voor Deltion.”

“Wij zijn verheugd met de benoeming van Jaap Beernink als lid van College van Bestuur voor het Deltion College,” vertelt Roland Kip, voorzitter van de Raad van Toezicht. “Met zijn ervaringen, kennis en kunde op het gebied van innovatie en ondernemerschap is hij complementair aan de talenten van Thea Koster, voorzitter van het college.”

Kip vervolgt: “Daarnaast heeft hij een heldere visie op de onderwijsarbeidsmarkt, brengt hij een nieuw netwerk met zich mee en staat bij hem de verbinding tussen de student, het onderwijs, het bedrijfsleven en de overheden centraal. Als Raad van Toezicht hebben wij er alle vertrouwen in dat dit nieuwe college verder bouwt aan de goede positionering van Deltion binnen het beroepsonderwijs, voor jongeren en volwassenen, in de regio.”

Foto 1
Jaap Beernink  - Foto: Lizet Beek
Jaap Beernink
Foto: Lizet Beek

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)