Keerwand Urban Arts Festival: Bekende graffitiartiesten bouwen zaterdag hiphopfeestje in Stadshagen 

Late, een Zwolse graffitikunstenaar in actie bij de graffitimuur in Stadshagen.
Foto: Peter Denekamp

Stadshagen heeft iets meer dan een jaar een legale graffitimuur aan de Klokkengieterlaan bij jongerencentrum LevelZ. Net als vorig jaar komen zaterdag bekende graffitikunstenaars uit binnen- en buitenland naar de muur in Stadshagen om er een kleurrijk feestje van te maken.

Dit jaar is het nog beter, dat zeggen Jeroen en Dave, de initiatiefnemers van de graffitimuur. Het openingsfeestje van vorig jaar heet dit jaar dan ook het Keerwand Urban Arts Festival. De wethouder die vorig jaar met een spuitbus een blauw handje op de muur spoot blijft thuis. In plaats daarvan komen dj Tamme en dj Suez om de muziek te verzorgen, geeft Social Dance een aantal demonstraties en zijn er diverse workshops.

Jongeren kunnen zich uitleven met spuitbussen en zo hun creativiteit ontdekken, degenen die meer talent hebben op het sportieve vlak kunnen terecht bij de workshops van Sportservice Zwolle of Tabonon Zwolle om te kickboksen. Ook staan er kraampjes met eten en drinken, tijdschriften en andere zaken.

Bij de graffitimuur is er ook genoeg te zien, daar leven bekende graffitiartiesten zich uit. Lover en Somey, afkomstig uit Duitsland en België, vertonen hun kunsten samen met bekende Nederlandse graffitikunstenaars zoals Bel, Oase, Basic, Andre HSZ en Feds. Zij krijgen gezelschap van Serch, Late, Zoey, Zeck, Alem, Ahead en Come, allen afkomstig uit Zwolle.

Het Keerwand Urban Arts Festival vindt plaats op zaterdag 1 juli van 12.00 tot 17.00 uur op het terrein achter jongerencentrum LevelZ aan de Klokkengieterlaan 1.

Foto 1
Late, een Zwolse graffitikunstenaar in actie bij de graffitimuur in Stadshagen. - Foto: Peter Denekamp
Late, een Zwolse graffitikunstenaar in actie bij de graffitimuur in Stadshagen.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)