IJsselderby 2023: Go Ahead Eagles komt in september naar Zwolle

|   Laatste wijziging

Archieffoto
Foto: Hans Smit

De KNVB heeft woensdagochtend het conceptprogramma voor het nieuwe seizoen in de Eredivisie bekendgemaakt. Voor PEC Zwolle start de competitie op zaterdag 12 augustus met een thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Om 21.00 uur wordt er afgetrapt.

Een week later op zondag 20 augustus wacht de eerste uitwedstrijd. Die is in Enschede tegen FC Twente om 14.30 uur.

Op zondag 27 augustus is FC Utrecht om 12.15 uur te gast in Zwolle en zaterdag 2 september gaat PEC Zwolle terug naar het stadion waar het afgelopen seizoen promotie bewerkstelligde. Dan staat om 16.30 uur Almere City FC – PEC Zwolle op de rol.

IJsselderby
De eerste IJsselderby is al in speelronde 5. Op zondag 17 september om 12.15 uur in Zwolle. De tweede derby op vreemde bodem is in speelronde 21. Vanaf die speelronde zijn de wedstrijden nog niet ingepland qua dag en tijdstip. Gezien het feit dat de IJsselderby altijd op zondag wordt ingepland, lijkt 11 februari de meest voor de hand liggende datum te zijn.

Topwedstrijden
Naast de IJsselderby krijgt PEC Zwolle op zondag 8 oktober het Feyenoord van voormalig Blauwvingers Arne Slot en Thomas van den Belt op bezoek. De aftrap is dan om 12.15 uur. Op 23, 24 of 25 februari ontvangt PEC Zwolle PSV. De thuiswedstrijd tegen Ajax is op 30 of 31 maart.

Slotwedstrijden
De laatste twee speelrondes, waarvan de wedstrijden volgens traditie gelijktijdig aanvangen, zijn op zondag 12 mei, 16.45 uur (RKC Waalwijk – PEC Zwolle) en zondag 19 mei, 14.30 uur (PEC Zwolle – FC Twente).

Speeldagen
De speelrondes 1 tot en met 20 en 33 en 34 zijn al ingepland qua dag en tijd. In die periode speelt PEC Zwolle twaalf keer op zondag, acht keer op zaterdag en twee keer op vrijdag. Later in het seizoen worden ook de speelrondes 21 tot en met 32 van een datum en tijdstip voorzien.

Definitieve programma
Het volledige conceptprogramma is te vinden op de website van de KNVB. Clubs en de lokale driehoek mogen nog reageren op het schema, waarna er nog enkele wijzigingen kunnen worden doorgevoerd en het programma definitief wordt.

Door: PEC Zwolle

Foto 1
Archieffoto - Foto: Hans Smit
Archieffoto
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)