Leerlingen Ambelt fietsen Alpe d’Huez op en halen ruim 7.000 euro binnen voor Ronald McDonald Huis Zwolle

Leerlingen en docenten van de Ambelt.
Foto: De Ambelt

Leerlingen van de Ambelt hebben met een succesvolle beklimming van de Alpe d’Huez een bedrag van 7.640,49 euro opgehaald voor het Ronald McDonald Huis in Zwolle. Vorige week overhandigden ze de cheque aan Esther Korpershoek van het Ronald McDonald Huis. De leerlingen hadden zelf dit goede doel gekozen.

Begin juni waagden 34 leerlingen zich met hun docenten en begeleiders aan de beklimming van de Alpe d’Huez. De 21 haarspeldbochten waarmee mee dan 1000 hoogtemeters worden overbrugd, waren lastig maar niet onoverkomelijk. Iedereen bereikte de eindstreep van de beroemde Tourberg.

Leerling Jayden: “Het was voor mij de eerste keer. Het viel mee, maar ik ben mezelf wel tegengekomen, vooral de dag ervoor. Ik was boos op mezelf omdat ik niet kon meekomen met de snelsten. Maar tijdens de echte beklimming ging het goed, want ik heb in mijn eigen tempo gefietst. Het mooiste van alles vond ik het uitzicht.”

Om mee te mogen gaan naar Frankrijk moeten de leerlingen een sollicitatiebrief met hun motivatie schrijven en inzet tonen op de trainingen. De gezamenlijke trainingen en het uiteindelijk beklimmen van Alpe d’Huez geven de leerlingen veel zelfvertrouwen waardoor ze leren om op een positieve manier naar zichzelf te kijken.

Docent Elisja Helledoorn: “Je ziet op zo’n trip mooie connecties ontstaan. Iedereen werkt aan hetzelfde doel en gunt het de ander ook. Je komt jezelf altijd tegen op zo’n beklimming, maar dat weten ze ook te overwinnen. Bij terugkomst zie je een andere houding bij de leerlingen. Dan zijn ze enorm trots!”

De ruim 7.000 euro zijn voor het Ronald McDonald Huis Zwolle. Esther Korpershoek was enorm verrast door de hoogte van het bedrag: “Ik ben er gewoon emotioneel van. Het is geweldig wat jullie die dag hebben bereikt. Ik weet eigenlijk niet wat ik moet zeggen, maar ontzettend bedankt!” In het Ronald McDonald Huis kunnen ouders logeren wanneer zij een kind in het ziekenhuis hebben liggen. De bijdrage maakt het mogelijk dat meer gezinnen van de voorziening gebruik kunnen maken.

Het Alpe d’Huez-team van de Ambelt heeft een eigen Facebookpagina.

Foto 1
Leerlingen en docenten van de Ambelt. - Foto: De Ambelt
Leerlingen en docenten van de Ambelt.
Foto: De Ambelt

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)