Double B presenteert nieuwe Cd ‘Bluefinger Blues’

Foto van auteur

De Zwolse bluesrockband Double B presenteert vrijdag 26 januari haar nieuwste CD ‘Bluefinger Blues’ in café ’t Beugeltje aan de Krabbestraat (achter de V&D). De titel zegt het al: deze plaat heeft met de bandleden Robert Vos, ‘Ome’ Henk Disselhof, Henk van der Kolk en Bas van Dishoeck een Zwols tintje gekregen.

Verder bevat de 9 nummers tellende studioplaat onder andere nummers van blueshelden Robben Ford, Poppa Chubby en Ray Charles. “Eerst wilden we er ook Zwolse evergreens als ‘Ik ben een Zwollenaar’ in een bluesjasje aan toevoegen, maar we hebben toch meer voor de klassieke bluesrocknummers gekozen. Die Zwols-blauwe bluesplaat zal er allicht volgend jaar nog wel eens van komen”, filosofeert frontman Robert Vos over het nieuwste schijfje van ‘zijn’ kwartet.

Nóg een nieuwe CD
Dat er nu al meer werk op stapel staat, is in elk geval al duidelijk. De ‘hardest working band in bluesbusiness’ is inmiddels al weer de studio ingedoken om geheel in eigen beheer een bonus-CD op te nemen met nog eens 7 aansprekende stampers, die medio maart zal verschijnen onder de titel ‘The Horse Sessions’. Deze plaat zal bestaan uit opnames die de band zelf maakte in het theatercafé van Het Vliegende Paard.

Hoewel Double B alweer 5 jaar trouw het oefenhonk in Het Vliegende Paard bezet houdt, speelt de Zwolse bluesformatie elk jaar wel een keer in ’t Beugeltje, een samenwerking die met de sponsoring van de nieuwste studioplaat weer wordt bekrachtigd.  

Het voorprogramma wordt verzorgd door de Assendorper formatie “Without Cash” van Bertjan Sonnevelt & Dick Rietberg.