Wietse de Boer (CU) verlaat de Zwolse gemeenteraad

Foto van auteur

Wietse de Boer (rechts)
Foto: ChristenUnie Zwolle

Raadslid Wietse de Boer (ChristenUnie) verlaat na ruim negen jaar de gemeenteraad. Hij wil meer tijd besteden aan zijn gezin en zijn nieuwe baan. De Boer heeft zich in die jaren hard gemaakt voor communicatie door de gemeente in begrijpelijke taal, het centraal zetten van het gezin in jeugdhulp en voor toegankelijke armoederegelingen. 

“Wietse stond als geen ander naast mensen in de knel. Of het ging om mensen in armoede, hulpverleningstrajecten of voor inwoners die zich niet gehoord voelen,” zegt Ruben van de Belt, fractievoorzitter van ChristenUnie Zwolle. “We gaan zijn morele kompas en tomeloze inzet missen.” Met onder meer het versimpelteam laat Wietse een erfenis achter die bij zijn focus past.”

De Boer wordt opgevolgd door Joost van Dieren, die momenteel burgerraadslid is voor de ChristenUnie in Zwolle. “Met Joost krijgen we een raadslid met een sterk rechtvaardigheidsgevoel en oog voor alles wat mensen bezighoudt,” aldus Van de Belt. “We zien zeer uit naar de bijdrage die hij gaat leveren en om samen met hem in ons team het goede voor Zwolle te zoeken.” Van Dieren wordt maandag 17 juli geïnstalleerd als lid van de gemeenteraad.

Foto 1
Wietse de Boer (rechts) - Foto: ChristenUnie Zwolle
Wietse de Boer (rechts)
Foto: ChristenUnie Zwolle