Organist Harm Hoeve speelt in de Dominicanenkerk

Organist Harm Hoeve
Foto: Liesanne de Carpentier

Organist Harm Hoeve komt naar Zwolle om een orgelconcert te geven in de Dominicanenkerk. Deze sfeervolle kerk aan de Assendorperstraat beschikt over een prachtig orgel. Het concert op vrijdag 28 juli begint om 20.00 uur en duurt ongeveer een uur.

Op het programma staan veel werken uit de Franse romantische orgelliteratuur. Deze muziek klinkt zeer goed op dit Zwolse orgel. Na een inleidend koraalspel gaan alle registers open bij een feestelijk orgelwerk van Guilmant. Ook een compositie van de Nederlandse componist Hendrik Andriessen wordt uitgevoerd. Van hem klinkt zijn Premier Choral. Harm Hoeve speelt verder nog werken van Franck, Bédard en Dubois. Hij besluit het concert met een eigen koraalfantasie.

Harm Hoeve is een musicus die graag direct communiceert met zijn luisteraars en ze enthousiast wil maken voor het orgel en de orgelmuziek. Hij probeert de noten zo tot leven te wekken dat de boodschap van de muziek op een aansprekende wijze overkomt. Zijn orgelspel kenmerkt zich door contrasten en dynamiek; enthousiast waar dat kan, ingetogen waar dat moet. Harm Hoeve kan buitengewoon uitpakken, maar ook innemend spelen met slechts enkele registers.

Kaarten zijn in de voorverkoop à € 12,50 verkrijgbaar via ConsoloNL. Aan de kassa kost een kaart € 15,00. Kinderen tot en met 16 jaar kunnen gratis naar binnen.

Foto 1
Organist Harm Hoeve - Foto: Liesanne de Carpentier
Organist Harm Hoeve
Foto: Liesanne de Carpentier

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)