Het weer: Zon, wolken en vooral ’s middags kans op een bui

Station Zwolle Stadshagen
Foto: Hans Smit

Maandag kent Zwolle een zonnige start. Het is ’s morgens vroeg nog koel in de zon, ongeveer 16 graden. In de middag loopt de temperatuur op naar 22 graden. Terwijl het opwarmt, ontstaan stapelwolken en dat worden er steeds meer.

Tegelijk groeit ook de kans dat er een bui tussen zit. Misschien al in de ochtend, anders gebeurt het in de middag. Een kleine storing met oplevende buienactiviteit trekt dan over de stad. Richting Twente kunnen de buien steviger uitvallen.

De wind komt uit het zuidwesten tot westen en is minder sterk dan in het weekend. Maandag heeft Zwolle windkracht 3 tot 4, een matige bries. In de avond steeds minder wind.

Ook op hoogte komt de wind uit westelijke richtingen en dat blijft deze week zo. Aanvoer van lucht vanaf de oceaan, met gemiddelde temperaturen tot gevolg. Dinsdag zorgt een tijdelijke winddraaiing naar zuidwest tot zuid voor korte opwarming. Het kwik doet dan een poging om 25 graden te halen in Zwolle. De rest van de komende week blijft de temperatuur onder die zomerse waarde.

Wie beslist serieuze zomerwarmte wil, zou naar Zuid-Europa kunnen afreizen. Daar is de hitte al dagenlang genadeloos: 40 °Celsius of meer. Dat is voor velen ondragelijk en afkoeling is nog niet in zicht.

In Zwolle staat tot en met vrijdag een afwisseling van zon en wolken op het programma. De zon lijkt de overhand te houden. Wie de luwte opzoekt kan het toch warm krijgen, want de zon straalt nog op volle zomersterkte. Behalve dinsdag is er elke dag kans op een bui of buitje.

Foto 1
Station Zwolle Stadshagen - Foto: Hans Smit
Station Zwolle Stadshagen
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)