Grote verbouwing Theater de Spiegel

Theater de Spiegel gaat deze zomer verbouwen.
Foto: Zwolse theaters

Theater de Spiegel aan het Spinhuisplein in Zwolle is toe aan onderhoud en vernieuwing. Daarom gaan ze deze zomer verbouwen. De keuken van Café Foyé in Schouwburg Odeon krijgt een opknapbeurt en is deze zomer daarom deels gesloten. Op woensdagavond 27 september wordt de vernieuwde Spiegel heropend.

Het theater is van oudsher een plek waar mensen samenkomen. Alles wat de wereld raakt en bezighoudt, vindt zijn weg naar het podium. Als theater heeft de Spiegel diepe wortels in Zwolle, stevige uitlopers in de regio en wijdverbreide vertakkingen over het land. Daarom blijven ze investeren in onderhoud en vernieuwing van Theater de Spiegel en Schouwburg Odeon.

Vernieuwing van de Spiegel
Het theater heeft maandag haar deuren tijdelijk gesloten. Direct na de hitmusical Grease is de verbouwing gestart. Ruim 940 theaterstoelen worden gerenoveerd, er komt een nieuwe geluidsinstallatie, nieuwe vloerbedekking, de garderobe verhuist naar een andere plek en de showtrap in de foyer wordt vernieuwd.

De verbouwing is noodzakelijk en kost een hoop geld. Veel personen en organisaties hebben meegeholpen door te investeren in de renovatie van hun eigen stoelen. In totaal is er 405.000 euro opgehaald waar Zwolse theaters enorm dankbaar voor is.

Grand Opening de Spiegel
Naar verwachting kan Theater de Spiegel maandag 18 september tijdens de uitreiking van de Cultuurprijs Overijssel 2023 weer gasten ontvangen. Op woensdagavond 27 september is de verbouwing gereed en volgt een feestelijke opening. Een avond vol theater, met onder andere voorproefjes van het nieuwe seizoen. Reserveren kan via de website van de Grand Opening.

Zomersluiting Schouwburg Odeon
Schouwburg Odeon is met haar 184 jaar de op een na oudste schouwburg van Nederland. Odeon sluit tussen 31 juli en 28 augustus haar deuren. In deze weken wordt de keuken van Café Foyé vernieuwd en onder leiding van chef-kok Remko Poppe komt er een verrassende nieuwe menukaart.

Filmtheater Fraterhuis is in deze periode wel toegankelijk. De deur van Schouwburg Odeon gaat 45 minuten voorafgaand aan filmvoorstellingen open.

Foto's 3
Theater de Spiegel gaat deze zomer verbouwen. - Foto: Zwolse theaters
Theater de Spiegel gaat deze zomer verbouwen.
Foto: Zwolse theaters
Grote verbouwing Theater de Spiegel - Foto: Zwolse theaters
Foto: Zwolse theaters
Grote verbouwing Theater de Spiegel - Foto: Zwolse theaters
Foto: Zwolse theaters

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)