Musici jeugdorkest de Vuurvogel toeren deze zomer met landelijke orkesten

Foto: Martien Hovestad

Veel musici van het Vuurvogel Jeugdsymfonieorkest uit Zwolle blijven deze zomer samen musiceren. Dat doen ze deze keer niet met hun eigen Vuurvogel-orkest maar in concerttournees van landelijke orkesten.

Ook oud-leden spelen deze zomer mee in de landelijke toporkesten, zoals het Nationaal Jeugdorkest en het Nederlands Strijkersgilde. Dat de Vuurvogel een springplank is voor talent was al bekend, maar deze zomer kunnen wel erg veel vuurvogels worden gespot in de nationale orkesten.

Jeugdorkest Nederland onder leiding van Jurjen Hempel geldt als een autoriteit voor aanstormend muziektalent. Vier Zwolse musici uit de Vuurvogel spelen deze zomer mee. Ze zijn op donderdag 3 augustus te beluisteren in het Concertgebouw in Amsterdam.

Nieuw is het projectorkest Suol Philharmonic dat Zwolse roots heeft en eind deze zomer twee concerten geeft in Zwolle en Maastricht. Maar liefst dertien musici uit het Zwolse jeugdorkest spelen mee in het symfonieorkest onder leiding van maestro Joost Smeets.

Het Nederlands Strijkersgilde bezoekt deze week Zwolle. Het kenmerkt zich door nieuw repertoire voor strijkorkest op hoog niveau. Zaterdag 29 juli speelt het Nederlands Strijkersgilde met onder anderen drie oud-Vuurvogels onder leiding van Jeppe Moulijn in de Plantagekerk in Zwolle.

Het Nationaal Jeugdorkest is de kraamkamer van de nationale beroepsorkesten en telt eveneens drie oud-leden van de Vuurvogel. Tenslotte is deze zomer Jong Metropole te beluisteren met twee musici uit het Zwolse Jeugdorkest.

Het Vuurvogel Jeugdsymfonieorkest speelde vlak voor de zomer nog op Symphonica Stadshagen en op Vuurvogel Festival Klassiek. Na de zomer is het orkest op vrijdagavond 15 september weer te beluisteren op het festivalterrein van het Hanze Art Station in de spoorzone.

Foto's 2
Musici jeugdorkest de Vuurvogel toeren deze zomer met landelijke orkesten - Foto: Martien Hovestad
Foto: Martien Hovestad
Musici jeugdorkest de Vuurvogel toeren deze zomer met landelijke orkesten - Foto: Martien Hovestad
Foto: Martien Hovestad

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)