Speurhond Mia vindt vermiste 91-jarige man in moerasgebied bij Harculo

Agenten ondersteunen de hoogbejaarde man in het ondoordringbare moerasgebied bij Harculo.
Foto: Politie Nederland

Politiespeurhond Mia sleurde zondagavond hondengeleider Lia door het onbegaanbare moerasgebied in het buurtschap Harculo en Laag Zuthem. Ze waren op zoek naar de 91-jarige vermiste man waarvoor Burgernet werd ingeschakeld. Aan de neus van de politiehond mankeerde niets. Mia en Lia stonden even later oog in oog met de hoogbejaarde man die deels in het water lag.

De man stoorde zich zaterdag aan de harde muziek in de omgeving van de Kattenwinkelweg. Hij besloot een stukje te gaan wandelen. De man die slecht ter been is, struikelde tijdens het ommetje en belandde op zijn rug in het water. Zondag namen de zorgen snel toe omdat hij niet thuis bleek te zijn en zijn bril en telefoon er nog lagen. Familieleden en politieagenten doorzochten de omgeving. Uiteindelijk werd een Burgernetactie opgestart. Deze bleef zonder resultaat.

Politievrouw Lia werd opgeroepen om samen met haar speurhond in actie te komen. De hond rook een spoor in de tuin van de man en begon te trekken aan de lijn. De viervoeter trok Lia door het moeras en stopte bij de vermiste man. Die lag daar op zijn rug in het water.

De hoogbejaarde Zwollenaar was goed aanspreekbaar, ondanks dat hij bijna een dag in het water lag. De politie meldt dat hem niets mankeerde, wel had hij onderkoelingsverschijnselen.

Foto 1
Agenten ondersteunen de hoogbejaarde man in het ondoordringbare moerasgebied bij Harculo. - Foto: Politie Nederland
Agenten ondersteunen de hoogbejaarde man in het ondoordringbare moerasgebied bij Harculo.
Foto: Politie Nederland

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)