Zwolle kleurt dit weekend alle kleuren van de regenboog

|   Laatste wijziging

Archieffoto
Foto: Peter Denekamp

Treinreizigers wacht dit weekend een kleurrijke ontvangst op het Zwolse treinstation. NS en ProRail rollen een gigantische regenboogloper uit, de regenboogvlaggen wapperen en de verlichting in de reizigerstunnel brandt in alle kleuren van de regenboog. Ook de reizigersinformatie op de digitale borden bij de perrons verschijnt in het regenboogthema.

De treinvervoerder en spoorbeheerder haken aan bij Zwolle Pride, dat van vrijdag tot en met zondag wordt gevierd in Zwolle. Ook andere bedrijven en instellingen tonen dit weekend de regenboogkleuren. Gina Maria, organisator van de Pride hoopt dat meer bedrijven in Zwolle het voorbeeld volgen: “Hoe mooi zou het zijn dat bedrijven hier steeds meer aandacht aan schenken en zich partner van Zwolle Pride gaan noemen.” Ook roept ze inwoners, instellingen en verenigingen op om de regenboogkleuren te laten zien in alle straten en wijken van de stad.

Voor de NS is het vanzelfsprekend om dit weekend kleurrijk uit te pakken. “Wij vinden het ontzettend belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en zich veilig kan voelen, thuis, op het werk, in de trein, gewoon overal,” zegt Bas Hogendorf, voorzitter van NS Trainbow, het LHBT-netwerk van de Nederlandse Spoorwegen. “Geweldig dat Zwolle dit uitdraagt met Zwolle Pride.”

Zwolle Pride begint vrijdagochtend met een symposium over diversiteit op de werkvloer. Het wordt geopend door Jacco Vonhof, voorzitter van MKB Nederland. “Een belangrijk onderwerp, immers de meeste mensen brengen een groot deel van hun tijd op het werk door,” zegt Gina Maria. Het volledige programma van Zwolle Pride is te vinden op de website van de organisatie.

Foto 1
Archieffoto - Foto: Peter Denekamp
Archieffoto
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)