Terug naar de Middeleeuwen op Dikke Tinne Festival in Hattem

Foto van auteur

De gevangenneming van Jan van Wassenaer.
Foto: Visit Hattem

In de historische binnenstad van Hanzestad Hattem vindt op zaterdag 9 september het Dikke Tinne Festival plaats. Dit unieke middeleeuwse festival brengt bezoekers terug in de tijd: kinderspelen van weleer, theater, muziek, oude ambachten, ridders en jonkvrouwen.

Hoogtepunt is het theaterspektakel ‘De Kooi van Van Wassenaer’. Jan van Wassenaer werd in 1512 gevangengenomen door hertog Karel van Gelre en zijn legeraanvoerder Maarten van Rossum. Van Wassenaar zat twee jaar vast in een van de torens van het Hattemse kasteel de Dikke Tinne. De kooi waarin hij gevangen heeft gezeten is speciaal voor het festival nagebouwd.

Op het Dikke Tinne Festival valt van alles te beleven, ook voor kinderen. In de Korte Kerkstraat kunnen zij van 12.00 tot 14.00 uur ponyrijden. In de Adelaarshoek is er een parcours met middeleeuwse spelen zoals hoepelen, stuiver schuiven, ringwerpen en nog veel meer.

Nieuw dit jaar is de historische Hanzemuur gebouwd van grote middeleeuwse bakstenen gemaakt door basisschoolleerlingen uit Hattem. Hier kun je snuffelen tussen middeleeuwse koopwaar, middeleeuwse gerechten proeven en je verwonderen over de geneeskunde en gebruiken van vroeger.

Meer informatie over het programma is te vinden op de website van het Dikke Tinne Festival.

Foto's 3
De gevangenneming van Jan van Wassenaer. - Foto: Visit Hattem
De gevangenneming van Jan van Wassenaer.
Foto: Visit Hattem
Oude ambachten. - Foto: Visit Hattem
Oude ambachten.
Foto: Visit Hattem
Terug naar de Middeleeuwen op Dikke Tinne Festival in Hattem - Foto: Visit Hattem
Foto: Visit Hattem

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)