Nederpopfestival Van Eigen Bodem Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – De zesde editie van Nederlands enige Nederpopfestival Van Eigen Bodem staat voor deur. Het Nederpopfestival vindt op zaterdag 4 juli plaats in het Ter Pelkwijkpark, te Zwolle. Het park wordt al in gereedheid gebracht voor het muziekevenement. Bezoekers kunnen hier zaterdag voor maar één euro van 15.00 tot 00.30 uur genieten van echte Nederpop. De organisatie presenteert een bijzonder programma op deze nieuwe locatie. Zoals u van ons gewend bent komt er weer een uitgebreid foto-verslag op Weblog Zwolle!

van_eigen_bodem_4.jpg

In de line-up Rowwen Hèze is als ultieme feestband geboekt als de een van de hoofdacts van deze editie Van Eigen Bodem. Daarnaast heeft de organisatie bekende Nederlandse zangeressen, die normaal in het Engels zingen, uitgedaagd om in het Nederlands te zingen. De zangeressen die deze uitdaging aangaan zijn: Anneke van Giersbergen (The Gathering) , Charlotte Wessels (Delain) en Cindy Oudshoorn (Kayak). Zij worden begeleid door de Van Eigen Bodemband. Ook andere unieke producties zijn speciaal voor Van Eigen Bodem bij elkaar gekomen. Jong Belegen Van Eigen Bodem start om 15.00 uur met het speciaal voor Van Eigen Bodem geschreven gelijknamige nummer van de Zwolse band Kwatta en gaat direct daarna door met project “Jong Belegen”. Bij dit project gaat het om het creëren van ontmoetingen tussen oudere en jongere bezoekers op het festival. Deze groepen worden bij elkaar gebracht om samen na te denken over wie hun helden zijn en waarom juist dit hun helden zijn. Van Eigen Bodem vult dit in met een verrassende openingsact van Willeke Alberti. Aan het eind van het optreden wordt de heldin van menig Nederlandstalig muziekliefhebber bijgestaan door de helden van deze tijd: De Jeugd van Tegenwoordig.

van_eigen_bodem.jpg

van_eigen_bodem_2.jpg

van_eigen_bodem_5.jpg

Nederpopprijs winnaars Flo en Keefman Ook speelt Flo dit jaar op Van Eigen Bodem, deze band won dit jaar de Nederpopprijs net als de Belgische band Keefman. Keefman speelt ruige garagerock gecombineerd met scherpe Nederlandstalige teksten. Ook treedt Typhoon samen op met the New Cool Collective. Ten slotte spelen De Richards (ex-Jovink), DJumbo en de De Heeren van Oranje op het festival.

van_eigen_bodem_3.jpg

Hoofdpodium:15.05 – 16.30 Jeugd van Tegenwoordig vs. Willeke Alberti17.10 –17.55 Van Eigen Bodem Band met Anneke van Giersbergen, Cindy Oudshoorn, Edward Reekers en Charlotte Wessels 18.35 – 19.35 Rowwen Heze 20.15 – 21.00 New Cool Collective & Typhoon 21.40 – 22.40 de Richards23.35 – 00.30 Heeren van Oranje
Presentatie: Bazz Barnasconi (Van Katoen) 

Liefhebberspodium:15.00 – 15.05 Kwatta16.35 – 17.05 DJUMBO 18.00 – 18.30 Keefman19.40 – 20.10 Esther Groenenberg 21.05 – 21.35 Flo. 22.45 – 23.30 Andre Manuel & ketterse fanfare.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)